Obavijesti

Sport

Komentari 30

Señor Sombrero: Ivan Rakitić baš kao Pele i Zinedine Zidane

Señor Sombrero: Ivan Rakitić baš kao Pele i Zinedine Zidane
5

Odmah poslije utakmice u svlačionici sam gledao snimku, a igrači su pljeskali. Ovo mi je možda najbolji potez karijere, rekao je Ivan Rakitić, junak pobjede protiv Reala

VIDEO

Krajičkom oka vidio sam da mi dolazi Pepe. Znao sam da će me, ako primim loptu, sigurno faulirati. Ovo mi je možda najbolji potez u karijeri, objasnio je Ivan Rakitić sombrero protiv Reala, čija je snimka obišla svijet.

Na 40-ak metara od svoga gola Rakitić se spremao primiti loptu. Na leđima mu je bio Pepe. No umjesto da je primi, Raketa je loptu petom prebacio preko Pepa, pretrčao ga i asistirao Bacci za gol, tj. za pobjedu Seville 2-1 protiv Real Madrida.

- Ma nije to ništa. Još dok je bio mali, često smo prebacivali loptu petom preko glave. Igrali smo satima i, između ostalog, vježbali igranje petom. Znam da su svi impresionirani, no mene to nije iznenadilo. Stvarno nije. Znam što je moj Ivan sposoban napraviti. Ali zapamtite, ovo je tek početak, pred njim je tek prava karijera - rekao je Ivanov otac Luka.

Prvi sombrero, kako se zove potez u kojem igrač loptom prebacuje protivnika, izveo je Pele na Svjetskom prvenstvu 1958. protiv Švedske. Godinama se prepričavao taj potez. A onda je na red došao Zinedine Zidane. Na SP-u u Francuskoj 1998. godine iskoristio je taj trik i prevario Ronalda. Potez koji se pamti. Baš kao što će se i ovaj Rakitićev.

- Odmah poslije utakmice u svlačionici smo vidjeli snimku gola. Suigrači su pljeskali, morao sam snimku pogledati još nekoliko puta. Nije mi ovo slučajno palo na pamet. Pokušavao sam ovo izvesti nekoliko puta, no nikad nije uspjelo do kraja, onako kako sam zamislio. Protiv Reala je napokon ispalo savršeno - rekao je Ivan Rakitić.

Real je u samo tri dana izgubio dvije utakmice i sad za drugoplasiranom Barcelonom zaostaje dva boda, a vodeći Atletico ima tri boda više.

- S Lukom sam razgovarao poslije utakmice. Prvi mi je prišao kad me Varane složio na zemlju. Baš me zaboljelo. Od siline udarca ukočila mi se lijeva strana vrata. S Lukom sam zamijenio dres. Ovo mi je drugi put da sam srušio Real asistencijom. Što reći, poseban osjećaj. Nikad u povijesti nismo u Primeri imali šest uzastopnih pobjeda - rekao je Rakitić.

Njegov potez obišao je svijet, španjolski mediji su impresionirani. Mislili su da su takvi potezi rezervirani za Ronalda ili Messija.

- Baš sam na masaži i mobitel mi zvoni svake dvije minute. Prijatelji su me zezali da se Pepeu trebam ispričati zbog ovog poteza.

Navijači su do dugo u noć slavili pobjedu, u gradu su pjevali pjesme u čast Rakitiću, kapetanu i heroju “crveno-bijelog” dijela Seville.

- Nisam feštao. Nakon utakmice sam otišao doma. Kćerkica i supruga su na svakoj utakmici, mala je gledala iz lože - rekao je Raketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju