Obavijesti

Sport

Komentari 229

Senzacija! Osječani prvi put od 2000. dobili Dinamo u Zagrebu

Senzacija! Osječani prvi put od 2000. dobili Dinamo u Zagrebu
9

Osijek je potvrdio kako je ove sezone spreman za velike stvari pobjedom nad Dinamom u Maksimiru 1-0, tek drugom u povijesti HNL-a te prvom nakon 16 godina

VIDEO

Čudesna osječka noć u Maksimiru! Osijek je pobijedio Dinamo 1-0 na Maksimiru u osmom kolu MAXtv Prve lige, što je tek druga pobjeda "bijelo-plavih" nad "modrima" u Zagrebu, a prva još od 9. rujna 2000., kad su također minimalno slavili.

Hrvatski prvak završio je tako seriju neporaženosti u svim natjecanjima koja je trajala još od 20. ožujka i poraza protiv Hajduka na Poljudu. Nanizali su "modri" nakon toga 23 utakmice u kojima nizu izgubili, ali niz im je prekinula borbena Zekićeva ekipa.

Ne treba nikako zaboraviti još jedan veliki niz koji je završio u Maksimiru. Dinamo je izgubio prvenstvenu utakmicu nakon više od šest godina. Posljednji put, prije 109 utakmica, pobijedila ga je Rijeka 2-1. Ovaj poraz došao mu je u delikatnom trenutku, uoči početka Lige prvaka i gostovanja kod Lyona.

Završetak utakmice GNK Dinamo Zagreb - NK Osijek 0:1 Bravo naši Bijelo-Plavi! #osijeknavijazaosijek

Posted by Nogometni klub Osijek on 10. rujna 2016

Gol vrijedan pobjede i tri velika boda, kojima se izjednačavaju s Dinamom i Rijekom na trodiobi prvog mjesta ljestvice, Osijeku je donio Josip Knežević nakon solo-prodora i preciznog udarca već u drugoj minuti.

Ako iz te situacije nije bilo jasno da se Osijek na Maksimir nije došao braniti, onda je to Cici Kranjčaru svakako došlo u glavu nekoliko minuta potom, kad su Osječani mogli i do drugog gola, ali su se prekombinirali u završnici.

Dinamo je kakvu-takvu šansu u slabom prvom poluvremenu imao u 16. minuti kad je Armin Hodžić nakon ubačaja Sose glavom promašio gol. Do predaha je Osijek imao pritužbi na pomoćnika Marka Stolnika koji je signalizirao zaleđe Kneževića iako se ovaj nalazio u svojoj polovici...

Soudani je napravio pravi dar-mar u obrani gostiju na samom početku drugog poluvremena i idealno poslužio Hodžića koji je nečuvan s desetak metara pogodio prečku. A u 58. minuti vatreno je bilo na drugoj strani jer je Sosa bio u duelu s Gabrijelom Bobanom u šesnaestercu Dinama, igrač Osijeka je pao, a glavni sudac Mario Zebec Bobanu je dodijelio žuti karton zbog simuliranja.

Pritužbe na suđenje suca iz Varaždina nisu prestajale s osječke klupe, a deblji kraj izvukao je trener Zoran Zekić koji je u 68. minuti morao na tribinu. No i bez njega su gosti izdržali u preostalom vremenu i osvojili tri velika boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti