Obavijesti

Sport

Komentari 43

Senzacija u Parizu: Martić je slomila drugu igračicu svijeta!

Senzacija u Parizu: Martić je slomila drugu igračicu svijeta!
1

Hrvatska tenisačica Petra Martić (28) pobijedila je Čehinju Karolinu Pliškovu (6-3, 6-3) u trećem kolu Roland Garrosa i tako potvrdila odličnu zemljašku formu ove godine

VIDEO

Otvorilo se Petri Martić! Nakon sat i dvadeset šest minuta hrvatska je tenisačica slomila drugu igračicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu! Sa 6-3, 6-3 izborila je ulazak u osminu finala Roland Garrosa! Ovo je bio 14. meč koji je ove godine Petra pobijedila na zemlji i tako potvrdila titulu 'dark horsea' Roland Garrosa.

- Bio je ovo odličan meč. Karolina me cijelo vrijeme 'rastrčavala' i držala pod pritiskom, ali ja sam odlično odgovarala i na kraju pobijedila. Puno je tu emocija, tresem se. Ne mogu sad misliti o brojkama jer je vrijeme za igru i nadam se da ću nastaviti pobjeđivati - kratko je prokomentirala Petra nakon pobjede.

Martić je znala s kakvim će razornim servisom imati posla, ali odlično se pripremila na igru Čehinje. Pliškova je igračica koja pogađa mnogo winnera, ali mnogo i griješi. Iskoristila je to Petra koja je bila mnogo mirnija od Čehinje i odigrala jedan od najboljih mečeva ove godine. 

U prvom setu bila je odlična na servisu, ali i na primanju servisa. Nije dala drugoj tenisačici svijeta nijednu priliku za break, opet su frcale fantastične kratke lopte, a svaki je udarac Pliškove pokušavala bar vratiti u teren. Iskoristila je nervozu druge nositeljice Pariza i slomila je za 4-3, zatim potvrdila svoj servis i u velikom stilu još jednim breakom završila prvi set (6-3). 

Donijelo joj je to prednost početnog servisa u drugom setu koji je odlično iskoristila i otišla na 2-0 brzim breakom. Tada je uslijedila 'kanonada' oduzimanja servisa. Vratila joj je Pliškova istom mjerom pa izjednačila na 2-2, ali i povela s 3-2 novim breakom. Petra je u pauzi između gemova skupila misli i krenula u maestralni preokret.

Uzvratila je brzim vraćanjem breaka, a Pliškova je sve više počela slati loptice izvan terena. Kod 4-3 za Petru, Pliškova je sama sebe pobijedila dvostrukim pogreškama (5-3), a u odlučujućem gemu Petra je gubila 15-40 na svoj servis. No, hrvatska je tenisačica odlično izvukla tri break lopte i iskoristila prvu meč loptu i to kako - asom za 6-3!

Sve se sada otvorilo. Petra u osmini finala ide na bolju iz susreta Kudermetove i Kanepi, dok bi joj mogao biti otvoren put do polufinala. U njezinom su dijelu ždrijeba još opasne Mertens i Sevastova, ali s obzirom na Petrinu formu, morat će se dobro pomučiti da izbace hrvatsku tenisačicu. Ulaskom u četvrto kolo pariškog Grand slama zaradila je 243 tisuće eura, odnosno skoro 1,8 milijuna kuna.

No, Petra ide korak po kora. Prvo Kudermetova ili Kanepi, a onda, tko zna...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom