Obavijesti

Sport

Komentari 122

Senzacionalno pojačanje na Maksimiru: Vratio se Sammir!

Senzacionalno pojačanje na Maksimiru: Vratio se Sammir!
1

Osjećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najljepše dane karijere, rekao je povratnik u redove Dinama, Sammir

VIDEO

Jorge Sammir Cruz Campos ponovno će zaigrati u dresu Dinama. Nakon tri godine Sammir se vraća u svoj Maksimir kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Suning FC.

>>> Što znači povratak Sammira? Više publike, ali i manje šanse za mlade! <<<

Povratak najtrofejnijeg igrača u povijesti kluba

- Osjećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najljepše dane karijere. Veselim se povratku u Maksimir i novim izazovima koji me čekaju - rekao Sammir koji će u subotu ujutro biti dio modre ekspedicije koja odlazi na drugi dio zimskih priprema u Tursku, stoji na službenoj stranici Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sammir je u Dinamu proveo punih sedam godina (od 2007. do 2014.).

Od siječnja 2014. nastupao je španjolskog prvoligaša Getafe, kasnije za kineskog velikana Jiangsu Sunning FC te na posudbi za Hangzhou Greentown u Kini.

Povratku Sammira u Dinamo veseli se i trener Ivajlo Petev: 

- Sretan sam što je klub doveo Sammira koji će svojom kvalitetom biti dimenzija više za Dinamo. Ima iskustvo više u odnosu na ono prije tri godine i veselim se njegovu dolasku - naglasio je trener Dinama a slično mišljenje ima i glavni direktor kluba.

- Uložili smo veliki napor kako bi vratili Sammira u Dinamo i ponosni smo na ovaj posao. Ipak je riječ o najtrofejnijem igraču kluba kojem želimo dobrodošlicu u Maksimir - poručio je Tomislav Svetina.

Svečano potpisivanje ugovora biti će u petak, 20. siječnja u 22.30 sati u Zračnoj luci Franje Tuđmana.

Gdje je srce, tu je dom

Sammirov povratak još je na razini kuloarskih priča. Ne mogu reći ništa konkretno. Uprava će na kraju donijeti odluku, nećemo srljati u problematične akvizicije - rekao nam je 17. siječnja predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Dalo se nagovijestiti, povratak je bio sasvim realna stvar. Sammir nikad nije krio da je Zagreb njegov grad i da mu nigdje nije bilo kao u Zagrebu, pa ni u rodnoj Itabuni.

Osim nostalgije za Zagrebom, Sammira je uhvatila nostalgija za Ligom prvaka. Prijateljima se povjerio kako mu je dosta života u Kini i da bi želio opet odjenuti dres “modrih”.

Sve je otišlo toliko daleko da je on na svom Instagramu 'lajkao' komentare fanova Dinama koji su ga nagovarali da se vrati na Maksimir. Iako, nagovaranje mu i nije bilo potrebno, srce je izabralo...

'Više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama'

Podsjećamo, Dinamo je Sammira iz momčadi izbacio u studenom 2013. godine zbog kršenja discipline.

- Zbog opetovanog iskazivanja nepoštivanja prema klubu i suigračima čvrsto sam odlučio Sammira udaljiti iz momčadi i više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama - govorio je tadašnji trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Zorana danas više u Dinamu nema, a Sammir se vratio. Posebno ljut zbog Sammirove nediscipline bio je tadašnji izvršni predsjednik Dinama, a danas savjetnik kluba, Zdravko Mamić.

- Sammir može otići već večeras! Sad nije bitno što je napravio, ali se ponovo radi o nedisciplini. Uskoro ćemo šire obrazložiti zašto smo se odlučili za ovaj potez, ali Sammir više ne može u Dinamo. Sammir je pao kao Al Capone. Prije je imao više incidenata, ali je sad došao manji. No, sve se nakupilo i više neće biti u Dinamu - 'grmio' je Zdravko.

Sammir je u Dinamu bio od 2006., a u međuvremenu je dobio i hrvatsku putovnicu te zaigrao za Vatrene na Mundijalu 2014. u Brazilu kao član španjolskog Getafea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida