Obavijesti

Sport

Komentari 138

Sepp Blatter podnio ostavku: Odlazim jer previše volim Fifu

Sepp Blatter podnio ostavku: Odlazim jer previše volim Fifu
12

Sepp Blatter podnio je ostavku na mjesto predsjednika Fife! Objavio je to Sepp na izvanrednoj konferenciji. Ostat će predsjednik do novih izvanrednih izbora u Fifi...

VIDEO

Samo četiri dana nakon što je osvojio peti predsjednički mandat, Sepp Blatter (79) na izvanrednoj konferenciji na novinare objavio je da se povlači s mjesta prvog čovjeka Fife i pozvao izvršni odbor da što prije sazove nove izvanredne izbore.

- Duboko sam promislio o svemu u zadnjih 40 godina koliko sam u nogometu. Poštujem Fifu i volim je više od svega i samo joj želim najbolje. Odlučio sam se povući u najboljem interesu Fife kojoj su potrebne reforme i restrukturiranje. Novi izbori za predsjednika trebali bi se održati što je prije moguće - rekao je Sepp Blatter.

- Cijeli život radio sam za dobrobit nogometa i smatram da sam odlučio ispravno. Dobio sam novi mandat, ali osjećam kao da nisam dobio mandat cijelog svijeta, navijača, igrača, klubova i svih koji žive, dišu i vole nogomet kao mi u Fifi. Zato sam odlučio otići - dodao je Blatter, koji je povukao u jeku afere i uhićenja koji su uzdrmali vrhušku Fife uoči predsjedničkih izbora na kojima je slavio peti put u nizu.

- Nema smisla čekati sljedeću konferenciju u svibnju 2016. u Mexico Cityju. Pozvat ću izvršni odbor da što prije sazove izvanrednu skupštinu. Do tada ću ostati na na ovoj funkciji i usredotočiti se na temeljite reforme koje su nužne za Fifu - dodao je Blatter.

- Ono što je najvažnije, kad sve ovo završi, nogomet će pobijediti - završio je Blatter.

REUTERS/PIXSELL

Konferencija u Zürichu kasnila je 5 minuta, pa 30, da bi na kraju počela s 45 minuta zakašnjenja. Nešto se "kuhalo", bilo je to jasno novinarima koji su stigli u dvoranu. Uoči početka "presice" rekli su im da neće biti pitanja i da će Sepp Blatter dati izjavu. 

Podsjećamo, Blatter je osvojio peti mandat nakon što je jordanski princ Ali bin Hussein povukao kandidaturu za predsjednika Fife uoči drugog kruga glasovanja. Sepp je u prvom krugu osvojio 60 glasova više.

Blatter će biti predsjednik još najmanje do prosinca

Tako je i bilo, a nakon najave o ostavci, riječ je preuzeo Domenico Scala, koji je bio glavni čovjek u Fifi oko predsjedničkih izbora. Pozdravio je potez Blattera i najavio nove izvanredne izbore za predsjednika.

Ovo je sjajan primjer odgovornog ponašanja u interesu Fife i nogometa. Radit ćemo na novim reformama i pripremiti sve za nove izbore. Predsjednik je pozvao na izvanredni kongres i nove predsjedničke izbore - rekao je Scala.

- Sljedeća Fifina konferencija je svibnju 2016. godine. Ali nema smisla čekati tako dugo, rekao je to i Blatter. Izbori će biti u razdoblju od prosinca ove godine pa do ožujka 2016. Predsjednik je o ovoj odluci prethodno obavijestio sve članove izvršnog odbora i vrijeme je da krenemo naprijed - dodao je Scala.

Odlazi nakon afere i kriminala koji potresaju Fifu

Samo dva dana uoči izbora na kojima je Sepp Blatter osvojio peti mandat, švicarska policija u suradnji s američkim vlastima uhitila je čelne ljude Fife u hotelu u Zürichu, uključujući potpredsjednika Jeffreya Webba. Ukupno 14 ljudi sumnjiče američke vlasti za korupciju, mito i pronevjeru novca u Fifi u zadnjih 25 godina.

Američki tužitelji sumnjiče i glavnog tajnika Fife Jeromea Valckea, desnu ruku Seppa Blattera, da je uplatio 10 milijuna dolara preko banke koja je u središtu istrage američkih vlasti i to na račun Jacka Warnera, bivšeg potpredsjednika Fife koji je među 14 uhićenih u tajnoj akciji policije. Valcke je demantirao ove navode.

Čitatelji 24sata za ostavku Blattera

Nakon uhićenja u Fifi pitali smo Vas treba li Sepp Blatter podnijeti ostavku. Vas 92 posto smatralo je da treba.

24SATA
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba