Obavijesti

Sport

Komentari 26

Sereni peta titula: Uvijek sam željela sve što ima i moja seka

Sereni peta titula: Uvijek sam željela sve što ima i moja seka
9

Amerikanka Serena Williams dobila je u finalu Wimbledona Poljakinju Agnieszku Radwansku 6-1, 5-7, 6-2. Peti je ovo naslov za Serenu, isti broj titula ima i Venus...

VIDEO

U svom sedmom finalu Wimbledona, Serena Williams osvojila je peti naslov, a ukupno 14. Grand Slam titulu u pojedinačnoj konkurenciji. S pet naslova u All England Clubu izjednačila se 30-godišnja Serena sa starijom sestrom Venus. Rekorderka je legendarna Martina Navratilova, koja je pratila finale iz svečane lože, s devet pojedinačnih naslova.

Sjajna američka tenisačica je ovaj finale mogla dobiti i u dva seta. Nakon što je brzopotezno osvojila prvi set 6-1, pala je kiša, pa su djevojke nakratko morale u svlačionicu. Brzo su se vratile, a u nastavku je Serena u drugom setu povela s 4-2. Radwanska je tek u tim trenucima počela igrati puno bolje, nakon što je prvi set, očito impresionirana prilikom, bila prilično sputana i ukočena. Njoj je ovo bio prvi Grand Slam finale u karijeri i to se dobrim dijelom meča osjetilo. No, u završnici drugog seta poklopilo se da je Serena malo popustila i u servisu i u silini igre, Radwanska se počela puno bolje kretati, više miksati igru i u osmom gemu drugog seta je izborila, a onda i iskoristila prvu break-loptu u meču. U sljedećem gemu je izvukla 0-30, a u 12. gemu je stigla do 15-40, te je odmah iskoristila prvu set-loptu.

No, u trećem setu je Amerikanka opet zagospodarila terenom. Radwanska je spasila jednu break-loptu u prvom gemu, još dvije povezane u trećem, ali kada je Williams konačno napravila break za 3-2, povratka za Poljakinju više nije bilo. Radwanska je u trećem setu uzela samo tri poena protiv servisa Serene, koja je u četvrtom gemu manirom Gorana Ivaniševića zabila 4 asa u nizu i dobila gem za 49 sekundi igre!

Nakon što je u polufinalu protiv Viktorije Azarenke zabila rekordna 24 asa u samo dva seta, Serena se ovoga puta zaustavila na 17 asova. Imala je 58 izravnih poena, uz 36 neforsiranih pogrešaka, Radwanska samo 13 izravnih poena i 14 neprisiljenih pogrešaka.

Radwanska je postala prva Poljakinja nakon 73 godine koja se plasirala u finale jednog Grand Slam turnira. Jadwiga Jedrzejowska je 1937. igrala finale Wimbledona i US Opena, a dvije godine kasnije je bila u finalu French Opena. Mogla je Radwanska osvajanjem Wimbledona skočiti na prvo mjesto WTA ljestvice. Serena Williams joj to nije dopustila, pa će Radwanska od ponedjeljka biti druga tenisačica svijeta.

- Ponosna sam što sam napravila u ova dva tjedna. Ovdje sam bila juniorska pobjednica 2005. godine, pokušala sam i danas osvojiti naslov, ali Serena je bila bolja. Pokušat ću opet idućih godina. Hvala svima na podršci – rekla je, između ostalog, Radwanska odmah nakon meča.

- Ne mogu uopće opisati kako se osjećam. Nisam mislila da ću opet biti ovdje na ceremoniji pobjednika, nakon zdravstvenih problema koje sam imala. Hvala svima u mojoj obitelji, da ih ne nabrajam sve po imenu. Sada imam pet naslova u Wimbledonu, kao i Venus. Uvijek sam željela imati sve što ima Venus – izjavila je Serena na središnjem terenu.

Nije si Serena Williams smjela dopustiti preveliku proslavu, jer će kasnije u subotu zajedno sa sestrom Venus igrati i u finalu parova protiv Čehinja Andreje Hlavačkove i Lucie Hradecke.

Wimbledon, tenisačice, finale:

S. Williams (6) – Radwanska (3) 6-1, 5-7, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku