Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sergej Jakirović: Uvedemo ga da nešto napravimo, a onda izgubimo i to što smo imali...

Sergej Jakirović: Uvedemo ga da nešto napravimo, a onda izgubimo i to što smo imali...

Ako si stranac, moraš davati puno više, raditi razliku i biti standardan. Kad vratim malo film unatrag, ovu momčad drži sedam, osam igrača koji imaju hrvatsku putovnicu plus Vukčević, Prince, Veiga, Selahi, kaže Jakirović

VIDEO

Rijeka u četvrtak od 18 sati igra protiv Lokomotive. Upitan je Emir Dilaver (31), a Veldina Hodže (20) nema zbog kartona.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi smo jedna obitelj

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

- Dilaver je istegnuo gluteus, to ga je mučilo i u Dinamu. Vidjet ćemo hoće li zaigrati. Hodža? Jako me zanima kako ćemo odigrati utakmicu bez Veldina Hodže. Smatram da njega javnost dosta podcjenjuje. On radi jako puno nevidljivog posla, koji 'običnom' gledatelju prolazi ispod radara. Mi treneri znamo koliko je takav igrač važan za ozbiljnu momčad - kaže trener Sergej Jakirović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lokosi vole nadigravanje. Uz Rijeku s prosjekom od 23,5 godina najmlađa je ligi. Izuzetno brza…

- Lokomotiva je mlada momčad, željna dokazivanja i “pozitivno bezobrazna”. Ne zanima ih protiv koga i kada igraju, jednostavno igraju svoju igru. Dosta su efikasni, poletni i brzi. Morat ćemo biti puno, puno bolji nego u nedjelju kako bismo ostvarili cilj o tri boda jer je riječ o direktnom suparniku za Europu.

Leko: U Hajduku te svi cijene po zadnjoj utakmici. Nitko ne pita što je bilo prije tjedan dana...
Leko: U Hajduku te svi cijene po zadnjoj utakmici. Nitko ne pita što je bilo prije tjedan dana...
VIDEO Šibenik pobijedio Slaven i privremeno pobjegao s fenjera
VIDEO Šibenik pobijedio Slaven i privremeno pobjegao s fenjera

Rijeka ima problem realizacije koji nije gorući, ali remeti momčad u zaokruživanju nekih utakmica. Pod Jakirovićem su postigli 18, a primili devet golova.

Francuz Naïs Djouahra (23) došao je ljetos u Rijeku iz Sociedada, ali nije se nametnuo. Odigrao je 16 utakmica i zabio samo jedanput. Rijeka je za vikend izgubila u Velikoj Gorici 1-0, a Djouahra je priliku dobio od 68. minute.

- Djouahra je bio mjesec i pol dana »out«, pukla mu je zadnja loža. Potom se vratio, ali moram priznati da nisam zadovoljan njime. Pogotovo ako si stranac, moraš davati puno više, raditi razliku i biti standardan - rekao je Jakirović pa nastavio:

- Kad vratim malo film unatrag, ovu momčad drži sedam, osam igrača koji imaju hrvatsku putovnicu plus Vukčević, Prince, Veiga, Selahi… Primjerice, Djouahru uvodimo da nešto napravimo, a onda izgubimo i to što smo imali. Nisam time zadovoljan.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
'Bili' opet dobili najveću kaznu
'Bili' opet dobili najveću kaznu
Hajduku dodijelili novog suca nekoliko sati prije utakmice, neočekivani junior u sastavu
Hajduku dodijelili novog suca nekoliko sati prije utakmice, neočekivani junior u sastavu

Usporedba Lokomotive i Gorice?

- Različiti su tu profili igrača i pozicije na kojima se momčadi nalaze. Lokomotiva je prošli vikend praktički matematički osigurala ostanak, prodali su Aliyua i imaju još nekoliko odličnih igrača koje će prodati. To sve rade jako dobro. S druge strane, jako su rasterećeni, mogu dobiti bilo koga i bilo gdje. S te strane moramo biti izuzetno oprezni - kaže pa dodaje:

- Oni će se doći nadigravati. A tko ne bi igrao u sjajnoj atmosferi i na vrhunskom travnjaku. Očekujem dinamičnu i žustru, otvorenu utakmicu. S druge strane, Gorica je nadoknadila minus od 11 bodova iza Šibenika. U zadnjih pet kola dobili su nas, Osijek i Istru te uzeli bod Dinamu. Rade jako dobar posao na putu ostanka u ligi.

Rijeka: Sergej Jakirović i Matej Mitrović održali konferenciju za medije

Čabraja: Mi smo rasterećeni

Utakmicu s Rijekom najavio je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

- Pobjeda u prošlom kolu protiv Šibenika nam je puno značila. Na određeni način kupili smo si mir, i praktički rasterećeni putujemo u Rijeku. Klub je ostvario značajan transfer Aliyua u američki MLS i normalno da će nam faliti Aliyu, ali koga nema bez njega se mora, i u svakom slučaju probati ćemo njegov izostanak nadoknaditi s drugim igračima.

Nastavio je...

- Rijeka igra jako dobar nogomet, doveli su u ovom prijelaznom roku pet, šest igrača i doveli su u ovom trenutku njihovu najvažniju kariku, trenera Jakirovića, i izuzetno dobro izgledaju ove polusezone. Što se tiče kadra, jedini ozlijeđeni igrač je Bošković koji se već šest mjeseci oporavlja, svi ostali su zdravi, vraćaju se Marić i Stojković koji su prethodno kolo izostali zbog tri akumulirana žuta kartona.

Rijeka: Utakmica HNK Rijeka - NK Lokomotiva u 13. kolu Prve HNL
VIDEO Osijek promašio i 10. od zadnjih 14 penala pa pobijedio nakon gotovo tri mjeseca...
VIDEO Osijek promašio i 10. od zadnjih 14 penala pa pobijedio nakon gotovo tri mjeseca...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...