Obavijesti

Sport

Komentari 16

Serie A i La Liga VAR skandali: Ma naša HNL je 'mila majka'!

Serie A i La Liga VAR skandali: Ma naša HNL je 'mila majka'!
5

Uz VAR cirkus od penala za Real, uz VAR nakon 5 minuta gledanja snimke cirkus od penala za Fiorentinu u 101. minuti, Spalletti urla na suce i novinare, španjolske novine optužuju... A naša HNL? Ma 'mila majka'

VIDEO

Gazzeta dello Sport:"Sudac teško pogriješio iz vlastite tvrdoglavosti", Corriere dello Sport: "Katastrofa od suđenja, D'Ambrosio je igrao prsima, to nema veze s penalom", Tuttosport: "Nevjerojatni sudački kiks".

To su napisi u današnjim talijanskim sportskim dnevnicima nakon što je sudac Rosario Abisso svojom katastrofalnom krivom odlukom izravno utjecao na rezultat u Firenzi. Fiorentina-Inter završilo je 3:3 i to golom domaćih iz penala u - 101. minuti.

Da, uobičajena prvenstvena utakmica igrala se preko 100 minuta jer su suca iz VAR sobe stalno upozoravali na kikseve. Na kraju ni to nije pomoglo. Valjda pet minuta je gledao kako lopta Interovog braniča D'Ambrosia udara u prsa pa - dosudio penal. Van svake pameti.

Serie A - Fiorentina v Inter Milan

Trener Nerazzurra Spalletti je pop....o. Najprije je urlao na Abissa, a onda u izravnom javljanju i na RAI-jevog novinara Caressu koji je četiri puta ponovio "Možda se lopta odbila u ruku, a mi to ne možemo vidjeti iz snimki".

- Nema 'možda', nema 'valjda', nema 'ne vidimo'! Nije bila ruka nego je lopta odbijena prsima, ne budi navijač nego novinar i reci istinu, ionako je cijela Italija vidjela da nije bio penal! - vikao je Spalletti.

Sa tribina su našem Brozoviću vikali 'Cigane' kad je išao izvesti korner, jedan je navijač to snimio i uploadao na društvene mreže s pitanjem 'Zar i ovo nije za kaznu? Treba zatvoriti bar tu tribinu!'.

Ukratko: u Italiji skoro da nema kola bez skandala. VAR su uveli prvi, ali sve više se gube u bezbroj ponavljanja spornih trenutaka, gubi se i vrijeme na čekanje, a kad se još na kraju dogodi da se unatoč jasnoj pomoći VAR-a krivo odsudi pa skroji rezultat onda to nema veze ni sa sportom, ni sa poštenjem, ni sa zdravom pameću.

I u Primeri show

U Španjolskoj je Ignacio Iglesias Villanueva za Real Madrid kod Levantea dosudio penal koji ne bi svirao ni Santiago Solari. Levanteov igrač nije doslovno ni dotaknuo Casemira koji je pao k'o da ga je kosom posjekao. Real je pobijedio. Slijede dva El Clasica u Kupu Kralja i prvenstvu, naslovnice vrište optužbama:

Ni 100 VAR-ova ne pomaže, ni u najjačim ligama svijeta u kojima se okreću doslovno milijarde i milijarde eura. A u našoj Hrvatskoj?

I drugi na svijetu i gospoda

Što su udaljeniji primitivci (pa ma koliko igrački, trenerski, menadžerski, sudački ili predsjednički bili sposobni) sve je učvršćenije ozračje normale, samokontrole, fokusiranja na vlastite, a ne tuđe pogreške.

Kad smo zadnji put u Hrvatskoj nogometnoj ligi imali kolo nakon kojeg su naslovnice vrištale o lopovluku, a igrači, treneri ili čelnici nekog optuživali? Kad smo zadnji put imali skandal kao danas Španjolci ili Talijani (a i Englezi zbog Kepinog idiotskog oglušivanja na Sarrijevu odluku).

Još nemamo VAR, ali smo drugi na svijetu. Nismo bogati, ali nakon utakmica Bišćan, Bjelica, Tomić, Gorgon, Olmo... Istupaju kao gospoda. Dinamo u Europi igra povijesno dobru sezonu, a u HNL-u usred vrućeg Jadranskog derbija Josip Juranović poštuje fair-play pa odbije krivo dosuđeni faul za Hajduk i loptu ispuca van igre da se vrati Rijeci.

Ne idealiziram, znam da su nam, ne HNL i nogomet nego cijela država puni problema, ali ima i pozitive. Ima je puno. I treba ju istaknuti. Zato jer druge lige osim naše HNL nemamo, a i zbog istine. Bez pardona treba kritizirati kad ima razloga, ali to ima težinu samo ako se zadrži objektivnost kad nam se ukaže i druga, sjajnija strana medalje.

U našoj ligi koja je još bez VAR-a suđenje uopće nije loše! A u usporedbi s ponašanjem svjetski poznatih faca iz najbogatijih svjetskih klubova naša Prva HNL često je - 'mila majka'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu