Obavijesti

Sport

Komentari 11

Šest biciklista na Giro d'Italia pozitivno na Covid 19. Obavezno je nošenje zaštitnih maski

Šest biciklista na Giro d'Italia pozitivno na Covid 19. Obavezno je nošenje zaštitnih maski
4

Testiranje nije obavezno na utrkama, ali neke ekipe zadržale su pravila kako bi osigurali sigurnost svojih natjecatelja i članova osoblja

VIDEO

Zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom organizatori biciklističke utrke Giro d'Italia odlučili su postrožiti pravila tijekom testiranja, uključujući i obavezno nošenje zaštitne maske.

Do sada je šest biciklista završilo Giro prije vremena zbog pozitivnog testa na COVID-19. Među njima je i Belgijanac Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) koji je nakon devet etapa bio u vodstvu.

Evenepoel je u nedjelju pobijedio u devetoj etapi, 35 kilometara dugačkom pojedinačnom kronometru te se vratio u vodstvo u ukupnom redoslijedu koje je držao od prve do treće etape. Međutim, tijekom večeri je obavio rutinsko testiranje na COVID, a nalaz je bo pozitivan te je aktualni svjetski prvak u cestovnoj vožnji morao odustati od utrke koja će trajati još dva tjedna.

Giro d'Italia

Prije njega zbog pozitivnog nalaza na koronavirus odustali su Kolumbijac Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), Talijani Filippo Ganni (Ineos Grenadiers), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) i Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe), te Francuz Clement Russo (Arkea-Samsic).

"Prerano smo se opustili," rekao je direktor utrke Mauro Vegni za talijanski sportski dnevnik La Gazetta dello Sport.

"Već ovaj tjedan vratit ćemo neka ograničenja koja su bila ukinuta, poput obveze nošenja maski na mjestima gdje dolazite u kontakt s vozačima. Jesmo li ovo trebali učiniti ranije? Vjerojatno da," dodao je.

Vegni je naglasio kako protokoli više nisu na snazi ​​i Svjetska zdravstvena organizacija više ne smatra covid-19 velikom prijetnjom javnom zdravlju. To znači da ekipe imaju vlastita pravila.

Testiranje nije obavezno na utrkama, ali neke ekipe zadržale su pravila kako bi osigurali sigurnost svojih natjecatelja i članova osoblja.

"Stvarno mi je žao što napuštam utrku", rekao je Evenepoel u izjavi.

Giro d'Italia

"U sklopu momčadskog protokola napravio sam rutinski test koji je nažalost bio pozitivan," dodao je.

Francuski L'Equipe je objavio izjavu dugogodišnjeg liječnika Soudal-QuickStepa Yvona van Mola.

"Ne znamo kakve su posljedice za njihov srčani sustav, a naš posao kao liječnika je spriječiti vozače s COVID-19 da se utrkuju", rekao je naglasivši kako je potencijal COVID-19 da ostavi dugoročne posljedice i nedostatak dubljeg znanja o njemu, s obzirom na nedavnu pojavu virusa, znači da je bolje biti siguran nego žaliti.

Odustajanjem Evenepoela vodstvo u ukupnom redoslijedu "Gira" poreuzeo je Britanac Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) s dvije sekunde boljim vremenom od Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) i pet sekundi ispred trećeg sunarodnjaka i momčadskog kolege Taoa Geoghegana Harta (INEOS Grenadiers).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener