Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
85 komentara

Šest kola prošlo, a Kopić nema pobjedu: Huljaj mora presjeći...

Da je riječ o privatnoj tvrtki, Huljaj farmaceut bi posve sigurno već odavno najurio odgovorne jer je vode u propast. Nejasno je što Huljaj predsjednik Hajduka još čeka? Zar stvarno može biti gore od ovoga?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
85 komentara

Svjestan situacije u kojoj se našao nakon sramotnog izdanja njegove momčadi i poraza protiv Gorice na Poljudu, trener Hajduka Željko Kopić stavio je svoj mandat na rasplaganje predsjedniku kluba. Tada smo njegov potez protumačili kao moralan čin čovjeka koji osjeća odgovornost za katastrofalne igre i rezultate momčadi koju vodi te poremećene odnose.

Nakon gostovanja u Koprivnici, jedini moralni čin Željka Kopića bila bi neopoziva ostavka jer agoniji njegovog Hajduka na nazire se kraj. Kopić mora otići jer očito više ne može pokrenuti momčad, mora otići da više ne muči ni sebe ni sve oko sebe. A ako se kojim čudom ne odluči na taj potez, predsjednik Jasmin Huljaj morao bi mu otkazati suradnju.

Sudeći po izjavi koju je dao nakon remija u Koprivnici, Kopić o ostavci uopće ne razmišlja:

- Igra u Zaprešiću i Koprivnici dobar je znak, veći dio utakmice bila je dobra, momci rastu, usvajaju zahtjeve, tendencija napadačke igre je prisutna, nedostaje još samo koji gol - ispalio je trener Hajduka, čije se izjave ne bi posramili ni najveći hrvatski demagozi i prodavači magle: političari.

Očito je da je sve opet u rukama Huljaja. Jednom je stao iza trenera, nakon Gorice mu je dao rok od dva tjedna da pokuša probuditi i pokrenuti uspavanu momčad i popraviti atmosferu u svlačionici, no nije se promijenilo ništa. Hajduk je i dalje bez igre, bez ijedne pobjede nakon šest kola, najveći rivali su mu već odmakli na dvocifrenu bodovnu razliku, a odnosi na relaciji trener-igrači i dalje su zahlađeni.

Kopić je u protekla dva tjedna pokušao prodrmati momčad tjeranjem Nižića, Futácsa i Memolle u drugu momčad, organizirao je sastanak s igračima, osvježio je prinovama koje je doveo u prijelaznom roku, odveo ih dva dana prije utakmice u Koprivnici u karantenu... No ništa nije pomoglo.

Mršavi remiji u Zaprešiću i Koprivnici, uz negledljivu igru i teško shvatljivu indolenciju samo su potvrdili kako je momčad i dalje u velikoj krizi te kako je aktualni trener više očito ne može pokrenuti. Nijedan trener u novijoj povijesti Hajduka nije preživio ni blizu ovako slabe rezultate i narušene odnose s igračima i ako se Jasmin Huljaj odluči Kopiću dati još jednu priliku, na sebe će preuzeti i odgovornosti za eventualne nove neuspjehe.

Jasmin Huljaj je dugi niz godina radio u farmaceutskoj industriji, prema dostupnim podacima bio je jako cijenjen i uspješan. No kao predsjednik Hajduka morao bi biti puno odlučniji. Uostalom, i Hajduk se može promatrati kroz brojke kao i tvrtka u kojoj je radio. A sve brojke Hajdukove prve momčadi su od početka sezone u minusu. Osim primanja igrača!?

Produktivnost (broj osvojenih bodova) pada iz mjeseca u mjesec, jednako kako i vrijednost dionica (vrijednost momčadi na tržištu), dobar dio radnika (igrača) je na "bolovanju" ili potpuno nemotivirano za rad, a mjesečna primanja su na razini prošlosezonskih ili čak i nešto veća. Da je riječ o privatnoj tvrtki, onaj prvi Huljaj posve bi sigurno već odavno najurio sve odgovorne jer vode tvrtku u propast. Nejasno je što ovaj drugi Huljaj, koji je predsjednik Hajduka, još čeka? Zar stvarno misli da može biti gore od ovoga?

Ako je i bilo logike u njegovoj odluci da ne mijenja trenera na prvu naznaku krize, i to tek nekoliko dana nakon što je preuzeo funkciju predsjednika, sada mu se pruža idealna prilika. Slijedi reprezentativna stanka u kojoj bi novi trener imao barem malo vremena upoznati momčad i pokušati posložiti stvari. I teško da bi mu itko mogao nešto predbaciti ako se odluči na takav potez. Dapače!

Naši partneri pišu
Message