Obavijesti

Sport

Komentari 102

Šesti derbi sezone: Provjerite 10 razloga zašto ga pogledati

Šesti derbi sezone: Provjerite 10 razloga zašto ga pogledati
8

Hajduk i Dinamo na Poljudu od 15 sati počinju već šesti međusobni okršaj u svim natjecanjima ove sezone, a iako 'modri' bježe Splićanima, derbi će biti zanimljiv

VIDEO

Na Poljudu od 15 sati kreće već šesti ovosezonski okršaj dviju najvećih hrvatskih momčadi Hajduka i Dinama, od kojih se očekuje da će napraviti nogometnu feštu. Mi vam donosimo 10 razloga zašto danas treba doći na Poljud i pogledati derbi 'bilih' i 'modrih': 

1.Talenti

Bit će ovo po svemu sudeći zadnji put da se na Poljudu na suprotnim stranama nađu dva mlada igrača koji bi mogli obilježiti budućnost hrvatske reprezentacije, s jedne strane budući igrač Chelseaja Mario Pašalić, a s druge budući igrač Barcelone Alen Halilović.

2.Treneri

Današnji derbi bi lako mogao biti zadnji ogled dvojice trenera na Poljudu. Ako inicijativa veterana Dinama rezultira odlaskom Zdravka Mamića s Maksimira, svoj je odlazak najavio i njegov brat Zoran. S druge strane, Tudorov rad prate mnogi klubovi i ne bi bilo čudo da trener Hajduka na ljeto promijeni sredinu.

3.Kapetani

Za kapetane Marija Maloču i Josipa Šimunića ovo bi moglo biti zadnje rukovanje na Poljudu. Šimunić još uvijek nije objavio ostaje li u Dinamu ili će u igračku mirovinu, dok bi Maloča nakon sedam godina u dresu Hajduka na ljeto trebao u inozemstvo. 

4.Reprezentativci

Dolazak na Poljud najavio je izbornik Niko Kovač, koji se želi uživo uvjeriti u formu reprezentativaca, odnosno kandidata za odlazak u Brazil. S posebnim motivom željet će mu se u dobrom izdanju predstaviti Mario Pašalić, Mario Maloča, Goran Milović... s jedne, te Arijan Ademi, Alen Halilović, Duje Čop, Marcelo Brozović... s druge strane. 

5.Zdravko Mamić 

Želju navijača Dinama za odlaskom Zdravka Mamića iz kluba podržali su veterani na čelu s Bišćanom, Šokotom, Šimićem... tako da bi ovo mogao biti zadnji Zdravkov derbi na Poljudu u ovoj ulozi. Gledat će ga, kao i prošli, iz ''magareće klupe'', iz zadnjeg reda lože, gdje ga je Brbić poslao za kaznu. 

6.Vrijeme i teren

Nikad veliki derbi na Poljudu nije odigran po ugodnom vremenu kakvo se najavljuje za danas, a ni travnjak odavno nije bio ovako dobar. Naime, prema rasporedu prvenstva Dinamo na Poljudu uglavnom gostuje u listopadu, kada već počinju kiše i loše vrijeme, ili u travnju ili svibnju, kada vrućina sputava igrače. Ne manje važno, subotnji termin u 15.00 sati idealan je za sve koji na derbi dolaze iz udaljenih krajeva i stignu se na vrijeme vratiti kućama. 

7.Navijači

Nakon ukidanja vaučerizacije navijači se opet vraćaju svaki na svoju tribinu. Na žalost i starim navikama, pa je tako prošloga vikenda policija zabilježila nekoliko navijačkih tučnjava. Svoj je dolazak na Poljud najavilo oko 1000 BBB-a, a Torcida najavljuje veliku podršku Hajduku, bez obzira na stanje na ljestvici. 

8.Sudac

Suđenje Domagoja Ljubičića bit će zasigurno pod posebnim povećalom. Zadnji derbi koji je odsudio u Maksimiru je odradio bez većih problema, nadamo se da će tako biti i ovoga puta. 

9. Hajdukov niz

Hajduk je u tekućoj sezoni nanizao 18 utakmica bez poraza i ovo je za sada najozbiljniji test Tudorove momčadi, koja juri 20 godina stari rekord Ivana Katalinića, koji je 1995. ostvario 21 utakmicu bez poraza. 

10. Raspucani Dinamovi strijelci

Dinamo je u posljednje dvije prvenstvene utakmice zabio čak 12 golova. Pobijedili su Slaven Belupo 6-1 te Istru 6-0. Garancija je to da će navijači na Poljudu moći uživati u napadačkom nogometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku