Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Sestre Zaninović u Meksiko, dok za ostale nema novca...

SLUČAJ TAEKWONDO Lucija i Ana Zaninović ipak će sudjelovati na Grand Prixu, a za ostale novac nije osiguran i Hrvatske neće biti na Svjetskom kupu u Meksiku...

Robert Anić/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
34 komentara

Žao mi je što hrvatska taekwondoaška reprezentacija neće nastupiti na Svjetskom kupu u Meksiku. Svim curama bi dobro došlo iskustvo s velikog natjecanja, no očito je situacija takva da novca nema, istaknula je Lucija Zaninović.

Lucija će sa sestrom Anom putovati u Meksiko, no njih dvije će nastupiti na Grand Prixu. Natjecanje koje je izborilo osam najboljih po kategorijama. Poslije su im se trebale priključiti i ostale cure iz reprezentacije kako bi zajedno nastupile na Svjetskom kupu. No novca za to nije bilo.

- Jedino smo nas dvije ispunile kriterije pa je za nas novac osiguran, a za druge, nažalost, ne - dodala je Ana.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ljutit je što sve cure ne mogu nastupiti.

- Prvi put u povijesti Hrvatskog olimpijskog odbora hrvatski reprezentativci nisu mogli otputovati na neko međunarodno natjecanje predviđeno planom - rekao je Zlatko Mateša dodavši kako za neodlazak taekwondoaške reprezentacije u Meksiko nije kriv HOO.

- U srpnju je Vlada donijela uredbu o financiranju sporta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaduženo je za raspodjelu novca. Takva odluka nije u interesu hrvatskog sporta, a ovaj neugodan događaj samo je potvrda toga - istaknuo je Mateša dodavši kako je HOO ministarstvu poslao dopis s prijedlozima što bi trebalo financirati.

- Ministarstvo raspolaže sa 100 milijuna kuna, a taj model da ga oni dijele nije dobar - ističe Mateša.

Hrvatski taekwondoaški savez ne želi rat s MOO-om ili ministarstvom. Voljeli bi da reprezentacija nastupi na Svjetskom kupu, ali isto tako su svjesni da novca u blagajni nema za sve.

- Sva natjecanja na kojima smo planirali nastupiti u ovoj sezoni uredno su nam financirana - kaže Lucija.

Od početka sezone nastup na Svjetskom kupu bio je pod upitnikom, premda je to natjecanje na kojem se skupljaju važni bodovi za nastup na OI-ju u Riju 2016. Na Svjetskom kupu pobjednice dobivaju 20 bodova, dok najbolje na Grand Prixu osvajaju po 80 bodova, a za plasman su već dobile 20.

- Naravno da je šteta što nećemo nastupiti na Svjetskom kupu, no situacija je takva kakva je. Na zadnjem Svjetskom kupu osvojili smo broncu i to je bio najbolji rezultat u povijesti hrvatskog taekwondoa, no liste za nastup na OI-ju zatvaraju se tek krajem 2015. i ima još puno natjecanja za skupljanje bodova - kaže izbornik Toni Tomas.

Naši partneri pišu
Message