Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zuzulová vodi, a drugu vožnju izborile cure iz Andore i Srbije

Zuzulová vodi, a drugu vožnju izborile cure iz Andore i Srbije
1

Malo tko je od 6500 navijača nakon prve vožnje ženskog slaloma za Snježnu kraljicu očekivao da će Mikaela Shiffrin ispasti, a Slovakinja Veronika Velez-Zuzulová držati prvu poziciju

VIDEO

Skijašica koja je nanizala čak 12 slalomskih pobjeda u Svjetskom kupu i koja je osvojila posljednja dva izdanja Snježne kraljice, Amerikanka Mikaela Shiffrin, šokantno je završila svoj nastup na ovogodišnjem izdanju zagrebačke utrke već sredinom prve vožnje.

Zanimljivo, Shiffrin ovo nije bilo prvo odustajanje na Sljemenu. Još 2012. godine, tada kao 16-godišnjakinja, nije došla do cilja, a 2013. i 2015. ostvarila je pobjede. Ili ide do krune ili ne završava u poretku...

- Skije su mi se odvojile i imala sam peh. Ali preda mnom su brojne utrke i bit će to dobro. Obožavam utrku na Sljemenu i tužna sam što ne mogu skijati u drugoj vožnji. Više sreće druge godine - rekla je Shiffrin za HRT.

Postava staze njemačkog trenera Krumbachera bila je prezahtjevna za brojne favoritkinje, pa su se tako u prvoj dionici oprostile čak četiri djevojke, a ukupno njih 21. Među njima su bile i Švicarka Wendy Holdener, jedna od favoritkinja za pobjedničko postolje, kao i Norvežanka Nina Løseth te Švicarka Michelle Gisin.

U takvim uvjetima najbolje se snašla Slovakinja Veronika Velez-Zuzulová koja je iskoristila startni broj 1 i zadržala prvo mjesto odvevši stazu dugu 73 vrata za 60 sekundi i 40 stotinki. Uspjeh je tim veći jer je Zuzulová skijala pod visokom temperaturom.

- Zadovoljna sam, malo sam bolesna. Vidjet ćemo kako će biti u drugoj vožnji. Staza sigurno nije laka, bio je to pravi rat. Publika? Najljepša - kazala je Slovakinja koja će imati podršku i Mikaele Shiffrin:

- Zapravo navijam za Veroniku, ona je sjajna skijašica. Pitate li mene, ona je jedna od najboljih i nadam se da će pobijediti - rekla je Amerikanka.

Drugo mjesto pripalo je Austrijanki Bernadette Schild, mlađoj sestri četverostruke sljemenske kraljice Marlies (+0,39), a treće Čehinji Šarki Strachovoj (+0,41). U borbu za postolje mogle bi se uključiti i Slovakinja Petra Vlhová (+0,48) te Šveđanka Frida Hansdotter (+0,57). Ispod sekunde zaostatka još su i Kanađanka Marie-Michele Gagnon (+0,91) te Talijanka Chiara Costazza (+0,92).

Jedina hrvatska predstavnica Leona Popović sa startnim brojem 61 također nije završila utrku. Izletjela je nakon svega 15 sekundi. Bio joj je to drugi nastup na Sljemenu i drugi neuspjeh.

Svoje su mjesto među najboljih 30 izborile Srpkinja Nevena Ignjatović (24., +2,96), Latvijka Lelde Gasuna (27., +3,25), Andorka Mireia Gutiérrez (29., +3,32) te Bjeloruskinja Marija Škanova (30., +3,35).

Druga vožnja, koju postavlja talijanski trener Liore, na rasporedu je u 16:15 (HRT 2).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku