Obavijesti

Sport

Komentari 3

Šibenik je smijenio Španjolca Rosasa! Stigao je bivši član Dinamova stručnog stožera

Šibenik je smijenio Španjolca Rosasa! Stigao je bivši član Dinamova stručnog stožera

- U svom nastupnom govoru kazao sam kako ćemo nastojati rezati troškove u klubu. Jedan od razloga raskida s Rosasom je i njegova visoka plaća, kazao je odvjetnik Stipe Grubišić koji zastupa novog suvlasnika Marina Jurića

VIDEO

Nogometaši Šibenika danas su krenuli s pripremama za proljetni dio sezone, a na okupljanju ih je zatekla vijest o kojoj se šuškalo već neko vrijeme. U nastavak sezone će krenuti s novim trenerom Ferdom Milinom jer klub sa Šubićevca je raskinuo suradnju sa španjolskim stručnjakom Marijem Rosasom.

Pokretanje videa...

Doček za nogometaše Šibenika 01:34

Ovaj bivši nogometaš, koji je stasao u Barceloninoj akademiji te je veliki prijatelj s Xavijem, je u Šibenik došao u lipnju prošle godine. Uigravao je momčad u hodu jer nije znao koga će imati na raspolaganju. Bilo je puno dolazaka i odlazaka, a kada se sve oduzme, napravio je jako dobar posao.

Šibenik je pod njegovim vodstvom igrao atraktivan nogomet te već na sredini prvenstva zapravo osigurao ostanak u Prvoj HNL. Nakon 20 kola Šibenčani imaju 15 bodova više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca uz učinak od šest pobjeda, četiri remija i deset poraza. I to je bio glavni cilj koji je stavljen pred Rosasa, a on ga je već ispunio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Šibenik i Osijek susreli se u 10. kolu HT Prve lige

Rušio je Hajduk, stvarao velike probleme Dinamu i Rijeci, a preporodio Marina Jakoliša koji je s 10 golova i pet asistencija ponajbolji igrač prvenstva. Bio je u sjajnim odnosima s navijačima i igračima, pratili su ga i upijali njegove ideje, no bilo je jasno da se spremaju promjene na Šubićevcu nakon što je Šibenik dobio nove suvlasnike.

U klub je ušao poduzetnik Marin Jurić koji je zatekao kaotičnu situaciju. Igrači nisu primali plaće, klub je opasno visio pa je novi ulagač odmah isplatio dugovanja. Bilo je jasno kako će doći do promjena jer klub želi maksimalno srezati troškove, a kako Rosas ima veliki ugovor, njegov odlazak je u jednu ruku očekivan. 

Nogometaši Šibenika u pripreme za nastavak sezone krenuli s novim trenerom

Klub je ekspresno reagirao i angažirao iskusnog Ferdu Milina (44) koji je posljednji angažman imao u Dinamu gdje je bio član stručnog stožera bivšeg trenera Damira Krznara.

- Rosas je imao klauzulu u ugovoru vezano za rješavanje njegove UEFA pro trenerske licence, imao je zakonsku obvezu riješiti je u nekom roku, a to nije učinio. Osim toga, kako sam ranije istaknuo, ide se u racionalizaciju troškova tako da je i njegova plaća bio jedan od razloga raskida ugovora- kazao je odvjetnik Stipe Grubišić koji zastupa Marina Jurića, piše Šibenski portal.

Gorica i Šibenik sastali se u 12. kolu HT Prve lige

- Prije svega, zadovoljan sam što sam ponovno u Šibeniku, ovaj put kao trener. Zahvalan sam upravi na povjerenju, a htio bih čestitati kolegi Rosasu, njegovom stručnom stožeru i svim igračima na dobrom rezultatu kojeg su postigli jesenas. Stoga će i meni biti teže, jer nemam kredita i morams ve to potvrditi. Znate, uvijek je lakše kad dođete u klub koji ima loš rezultat i onda vi imate šansu da ispravite neke stvari. Međutim, bio sam ja i u puno gorim situacijama od ove koju sam zatekao u Šibeniku. Što se tiče načina na koji će Šibenik igrati, mogu reći da nisam 'rob' nekog sustava. Više sam pobornik principa da se adaptiram na igrače koje imam i na njima gradim sustav igre - rekao je Milin, bivši nogometaš Zadra i Hajduka. 

Osim u stožeru, došlo je i do promjena u rosteru. Ugovor je raskinut s indijskim nogometašem Sandeshom Jhinganom, a članovi kluba više nisu Bailone i DaSilva. Sve ostale bitne karike poput Marina Jakolića, Nike Raka, Marija Ćurića, Antonija Marina, Mine... su i dalje na Šubićevcu. Pojačanja još neće sletjeti dok klub ne riješi dug od 250.000 eura.

Novog trenera je tako dočekala lagodna situacija. Ostanak je praktički osiguran, a glavni cilj je ovaj put napraviti korak dalje i što više se uspeti na ljestvici. Te uz to maksimalno pomrsiti planove najvećim klubovima. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića