Sport

Komentari 26

Šibenik preuzimaju Kolumbijci koji će za to platiti - 100.000 €

Šibenik preuzimaju Kolumbijci koji će za to platiti - 100.000 €

Kolumbijci su pobijedili Marokance. Ponudili su 751 tisuću kuna za kupnju šibenskog prvoligaša, dok je potencijalni kupac iz Maroka, Galaxy Capital, nudio 420 tisuća kuna

Hrvatski nogometni klub Šibenik uskoro bi vrlo lako mogao postati klub u vlasništvu - Kolumbijaca. Procedura je već krenula premda... Treba sačekati konačni rasplet jer tako se već najavilo Indijce pa na kraju od svega nije bilo ništa.

POGLEDAJTE VIDEO: Uređivanje Šubićevca za finale Kupa i Prvu HNL

Povjerenstvo Grada Šibenika zaprimilo je dvije ponude za kupnju šibenskog nogometnog kluba. Ponuda grupacije iz Kolumbije, Football Smart International, prihvaćena je danas od strane Povjerenstva. Kolumbijci su ponudili 751 tisuću kuna za klub sa Šubićevca, dok je potencijalni kupac iz Maroka, Galaxy Capital, nudio 420 tisuća kuna, javlja ŠibenikIn.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo u kojem sjedi ovih sedam ljudi: zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, pročelnici Slobodan Tolić, Tihomir Paškov i Ante Galić, pomoćnik pročelnika Ivica Živković, ravnatelj JU Sportski objekti Andrija Španja te predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić.

- Prijedlog sada ide na raspravu i glasanje na Gradsko vijeće, a na ponuđaču iz Kolumbije je da u međuvremenu osigura bankarsko jamstvo i suglasnost Ministarstva turizma i sporta - izjavio je Paško Rakić za ŠibenikIn.

Ako Gradsko vijeće (sastaje se polovicom rujna) donese službenu Odluku o odabiru onda Grad Šibenik mora tražiti suglasnost od Ministarstva. Kada bi dobili suglasnost tada Grad može tražiti uplatu 751.000 kuna te bankarsko jamstvo od kupca. Ako se sve ispuni HNK Šibenik bio bi u rukama novog, kolumbijskog vlasnika.

Najčitaniji članci