Obavijesti

Sport

Komentari 7

Šikić umjesto Meštrovića: Prvi čovjek lokosa Šukerov savjetnik

Šikić umjesto Meštrovića: Prvi čovjek lokosa Šukerov savjetnik

Direktor Lokomotive Božidar Šikić novi je savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Na tu poziciju došao je umjesto bivšeg predsjednika Osijeka Ivana Meštrovića

Nakon što se s mjesta prvog čovjeka kluba iz grada na Dravi povukao Ivan Meštrović, on je izgubio i funkciju u Hrvatskom nogometnom savezu. Na njegovo mjesto u HNS-u dolazi direktor Lokomotive Božidar Šikić, koji je novi savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

POGLEDAJTE VIDEO: Davor Šuker

Pokretanje videa ...

"Božidar Šikić bio je aktivni nogometaš (vratar) i vrlo uspješan direktor u Dinamovoj školi nogometa, iz koje su potekli mnogi igrači koji su poslije postali standardni prvotimci Modrih, ali i hrvatske A reprezentacije.

U Nogometnom klubu Lokomotiva gospodin Šikić jedan je od glavnih nositelja uspješnih ukupnih djelatnosti, uz njegov značajan doprinos klub je iz Treće HNL došao do Prve HNL, u kojoj ostvaruje zapažene rezultate. Osim što je godinama uspješno djelovao u Zagrebačkom nogometnom savezu, Šikić je član Natjecateljske komisije i Komisije za profesionalni nogomet HNS-a. Poželimo mu uspješnu djelatnost i na novom području rada", napisali su na službenim stranicama HNS-a.

Šikić je nedavno u programu RTL-a napao prvoligaše zbog skrivanja prave situacije sa zaraženima korona virusom.

- Uskoro će se virus pojavljivati svugdje, pitanje je koliko će ljudi biti pošteni. Mislim da nema zlih namjera, ali sigurno ima skrivanja. Jednostavno, ne možemo pobjeći od tog virusa. Testiranja jesu obavezna, ali samo za Europu. Baš naši igrači koji su zaraženi nisu bili skloni izlascima po klubovima - rekao je Šikić za RTL.

Povjerenik za natjecanje Josip Brezni odgovorio je na prozivke.

- Ne mogu reći tako nešto, ali činjenica je da postoji protokol po kojemu su igrači dužni javiti se liječniku ako osjete simptome, nakon toga slijedi testiranje... To se ne objavljuje u javnosti pa se iz toga može steći takav dojam. Imamo slučajeve koji se epidemiološki rješavaju.