Sport

Komentari 4

Silvio Marić okupio 220 teniskih rekreativaca i slavnih na turniru

Silvio Marić okupio 220 teniskih rekreativaca i slavnih na turniru

Od četvrtka do nedjelje na terenima Teniskog centra Prince natjecat će se bivši nogometaši Kranjčar, Čale, Musa..., ministar Zdravko Marić, šahist Alojzije Janković, odvjetnik Mate Matić...

Prijave smo zatvorili u utorak poslijepodne i odaziv nas je oduševio!, složili su se Silvio Marić (46) i Goran Lukačević (37), organizatori prvog turnira za teniske rekreativce u sklopu Stars Open Toura.

Prva je postaja Zagreb, a od četvrtka do nedjelje na terenima Teniskog centra Prince igrat će 220 tenisača. S više ili manje teniskog iskustva, ali svi s jedinstvenom željom da se dobro zabave, pa ako je moguće i osvoje pehar.

- Kategorije su rekreativac, zatim malo bolji rekreativac, koju smo nazvali pro rekreativac, zatim doubles rekreativac i pro doubles. Tu se smiju prijaviti igrači koji su u životu igrali profesionalno ili se s takvima žele okušati. Dok je u pro parovima jedan igrač u paru bivši profesionalac. U ostale se kategorije ne mogu prijaviti ljudi koji su se bavili profesionalno tenisom ili koji su aktivni tenisači ili igrali u jačim ligama, mi to sve provjerimo i određujemo gdje koji igrač moze nastupiti. Jedino u pro doubles se mogu takvi igrači prijaviti, ali drugi u tom paru mora biti čisti rekreativac - objašnjava Lukačević.


Silvijo Marić nastupio u paru s Antoniom Franjom na rekreativnom teniskom turniru Umag Stars Open

U pojedinačnoj se konkurenciji prijavilo 114 igrača, a za dubl 58 parova. Među njima su ministar financija Zdravko Marić, bivši nogometaši Hrvoje Čale, Niko Kranjčar, Igor Musa, šahovski majstor Alojzije Janković, odvjetnik Mate Matić, optičar Branko Kraljević. Finala su u nedjelju od 21 sat.

- Bit će osam do deset turnira tijekom godine, nešto slično smo već održali u Lošinju i Umagu, odaziv je bio odličan i svi su bili zadovoljni, ali sad će se svaki bodovati za nastup na svojevrsnom završnom mastersu u Umagu krajem srpnja, kada ćemo proglasiti pobjednike po kategorijama. Kotizacija je 200 kuna, a uključuje i obrok. Nagradnog fonda nema, najbolji će dobiti pehare. Igra se na dva dobivena seta, ali svaki set počinje s 2-2, dok je odlučujući set supertiebreak do 10.

Najčitaniji članci