Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Šimić će volontirati u HNS, on gleda na budućnost nogometa'

'Šimić će volontirati u HNS, on gleda na budućnost nogometa'
1

Nekada veliki protivnik vladajuće strukture Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Davorom Šukerom, Dario Šimić sada je član Stručne komisije HNS-a, a taj potez izazvao je puno upitnika

VIDEO

Kako to?

Pitali su se ljudi nakon što je potvrđeno da je Dario Šimić ušao u HNS. Bivši hrvatski reprezentativac posljednjih je godina aktivno uključen u hrvatski nogomet, a prije godinu je dana trebao biti kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza s čijim se programom i nije previše slagao.

Bivši reprezentativac odavno je predsjednik Hrvatske udruge 'Nogometni sindikat', a prije nekoliko je dana postao i član Stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

To je pomalo iznenađujuć potez s obzirom na to da se uz kandidaturu za predsjednika Šimić i redovito protivio trenutačnoj vladajućoj strukturi na čelu s Davorom Šukerom.

Dario Šimić odlučio je reagirati priopćenjem preko stranice svoje udruge HUNS:

"Dana 20. prosinca Dario Šimić, predsjednik Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" imenovan je za člana Komisije za profesionalni nogomet odlukom Izvršnog odbora HNS-a na njegovoj redovnoj sjednici.

👉 Dario Šimić imenovan za člana Komisije za profesionalni nogomet! Dana 20. prosinca Dario Šimić, predsjednik Hrvatska...

Objavljuje Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"Ponedjeljak, 31. prosinca 2018.

Podsjetimo, predsjednik Šimić je već otprije član Skupštine HNS-a u ulozi predstavnika svih igrača, stoga ovaj korak smatramo logičnim slijedom u daljnjoj suradnji između krovne nogometne organizacije i Nogometnog sindikata u Hrvatskoj.

Također, kako bismo bili produktivniji u realizaciji ciljeva za koje Nogometni sindikat smatra da moraju biti ostvareni u što skorije vrijeme, držimo da će ovaj korak doprinijeti svojevrsnoj i bitnoj heterogenosti, kako u predlaganju, tako i u donošenju odluka o važnim i nužnim promjenama u korist svakog hrvatskog igrača.

U svojim ranijim istupima isticali smo kako će Nogometni sindikat uvijek biti za stolom, predlagati i nuditi rješenja. Stoga od komisije, čiji sam član, očekujem rješenja i zaključke koji će donijeti boljitak hrvatskom nogometu. Moram istaknuti da mi je još jednom ukazana čast da služim hrvatskom nogometu, a to ne mogu odbiti, izjavio je Dario.

I naposljetku, predsjednik Šimić će članstvo u Komisiji obnašati volonterski, a sve u svrhu ostvarenja dijaloga, gledajući prije svega i iznad svega u budućnost hrvatskog nogometa, koji već duže vremena proživljava egzistencijalističke probleme različite prirode.

Vjerujemo da će se konačno dogoditi potrebne korjenite promjene u pojedinim nogometnim segmentima" - napisali su na Facebook stranici Hrvatske udruge 'Nogometni sindikat'.

Podsjetimo, u prosincu je 2017. godine Šuker osvojio izbore za predsjednika HNS-a jer Šimić nije uspio prikupiti potpise barem devet od 21 županijskih saveza koliko je potrebno za kandidirati se.

Ipak, možda je i ovo način da Šimić pokuša promijeniti stvari, s obzirom da je ranije pokazao određenu volju za kompromis.

- Iako se s puno stvari ne slažem, dijalog nema alternativu. Jedino se za stolom mogu predlagati i nuditi rješenja - rekao je Šimić 2017. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka