Obavijesti

Sport

Komentari 11

Šimunić: I ova će U-19 vrsta dati dosta igrača za A momčad

Šimunić: I ova će U-19 vrsta dati dosta igrača za A momčad
2

Izuzetno mi je drago zbog svega što se događa A reprezentaciji, a čuo sam kako je u Splitu vladala sjajna atmosfera. Da, volio bih da reprezentacija češće igra u Splitu, kaže Josip Šimunić

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 19 godina napravila je odličan posao na kvalifikacijskom turniru u mađarskom Györu, izabranici Josipa Šimunića prilično su lako osigurali plasman u Elitnu rundu. Naši su mladići prvo svladali Kazahstan (3-0), pa i Mađarsku (2-0), tako prije posljednjeg dvoboja skupine (protiv Gruzije u utorak) otišli korak dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:04

- Nemojte samo mene stavljati u prvi plan, u ovoj su priči najbitniji igrači, ali i treneri koji s njima svaki dan rade u klubovima. Svi su oni dali veliki doprinos ovom rezultatu. Ovi momci imaju veliku kvalitetu, uz puno rada i truda mogu napraviti uspješne karijere - kaže Josip Šimunić, pa nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je lijepo, odigrali smo dvije dobre utakmice i ispunili očekivanja, ali budite sigurno kako ova momčad može i puno više. Mi svi skupa rastemo iz dana u dan, svako okupljanje smo sve bolji, a nemamo previše vremena za nekakava uigravanja. Dečki su svjesni kako sada moraju još više raditi na sebi, potpuno se posvetiti nogometu i biti bolji svaki dan.

Hrvatska je u dvije utakmice osigurala Elitnu rundu, hoće li sada protiv Gruzije biti brojnih promjena u momčadi?

- Naš cilj je jasan, mi želimo biti prvi u skupini, tako bi se u daljnjem ždrijebu našli u prvoj jakosnoj skupini, samim time bi na putu prema Europskom prvenstvu izbjegli ponajbolje reprezentacije poput Španjolske ili Njemačke. No, mi se ne plašimo nikoga, ako želimo napraviti velike stvari, treba pobjeđivati i velike suparnike.

'Da sam ja bio tako agresivan, sudio bi faul. Zašto sad nije?'
'Da sam ja bio tako agresivan, sudio bi faul. Zašto sad nije?'

Odličan dojam u prve dvije utakmice ostavili su naši stoperi Mario Vušković i Joško Gvardiol, kako vi kao bivši branič gledate na njihove predstave?

- Ne, ja neću nikoga izdvajati, cijela momčad je ostavila dobar dojam. To su mladi dečki, njih sada treba još više 'tjerati' prema naprijed, samo će tako postati još bolji igrači. Svi ovi igrači imaju potencijal, jasno neki imaju veći, a neki manji, ali svatko od njih vlastitu karijeru drži u svojim rukama. Ne trebamo brinuti, kod nas se jako dobro radi u klubovima, a ako bude zdravlja, vjerujem kako će dosta ovih igrača završiti u A reprezentaciji.

A kako, kao legendarni reprezentativac sa 105 nastupa za Hrvatsku, gledate na sadašnju A reprezentaciju i povratak 'vatrenih' u Split?

- Izuzetno mi je drago zbog svega što se događa A reprezentaciji, Zlatko Dalić je sa svojim stožerom i igračima u posljednje dvije godine napravio nevjerojatne stvari. Jako sam ponosan na sve njih, a čuo sam kako je u Splitu vladala čudesna atmosfera. Nisam bio tamo, ali sam razgovarao s mnogima koji su osjetili navijanje na Poljudu, svi su oduševljeni. Volio bih da reprezentacija puno više igra u Splitu - završio je Šimunić.

Pokretanje videa...

Navijači u Walesu 01:53
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...