Obavijesti

Sport

Komentari 7

Šimunić među naj igračima koji su igrali protiv 'svojih'

Šimunić među naj igračima koji su igrali protiv 'svojih'
7

Imam dva srca, jedno njemačko, a drugo poljsko - rekao je Podolski nakon što je zabio Poljskoj na Euru. Šimunić je pak dobio tri žuta protiv 'klokana'

VIDEO

Engleska u utorak gostuje kod Švicarske u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U središtu pažnje je Scott Sutter(24) koji igra za Švicarsku, a rodio se u Londonu. Tamo igra od 2004. godine, a procijenio je kako će u drugoj domovini imati više šanse za igranje u reprezentaciji. Pogodio je jer je debitirao protiv Australije u prijateljskoj utakmici u petak.
Nogometni portal goal.com izdvojio je 10 najboljih igrača koji su igrali protiv države u kojoj su rođeni. Na popisu se našao i Josip Šimunić. No, krenimo redom.
Nani je sa Zelenortskoh Otoka, a Portugal je s njima igrao krajem svibnja uoči SP-a. Naniju sigurno nije bilo svejedno, a da stvar bude zanimljivija, pobrinuli su se igrači te male otočne države koji su izdržali sve nalete bivših kolonizatora, Ronalda i suigrača.
Miroslav Klose i Lukas Podolski rođeni su u Poljskoj, a igraju za 'elf'. Klosea su čak i zvali u Poljsku, ali on je ipak izabrao Njemačku. Repke su igrale međusobno 2006. na SP-u, a Njemačka je pobijedila 1-0. Dvije godine kasnije na Euru bilo je 2-0, a oba gola dao je Podolski!
- Imam dva srca, jedno njemačko, a drugo poljsko - rekao je tad.
Deco je rođen u Brazilu, a nosio je dres 'europskog Brazila'. Za Portugal je igrao 75 puta, a oprostio se nakon JAR-a. Debi je bio vatren, protiv Brazila u Portu, a on je iz 'slobodnjaka' zabio gol za pobjedu!
Na popisu su još Giuseppe Rossi (SAD-Italija), Omar Sivori (Argentina-Italija), Bernd Krauss (Njemačka-Austrija), Stuart McCall (Engleska-Škotska), Herbert Wimmer (Belgija-Njemačka) te hrvatski reprezentativac Josip Šimunić na petom mjestu! U opisu stoji:
- Možda i moramo oprostiti sucu Pollu što je Šimuniću pokazao tri žuta kartona u utakmici Australije i Hrvatske na SP-u prije četiri godine. Ipak, Joe se rodio i odrastao u Canberri, a ima 'australski naglasak'. Debitirao je za Hrvatsku 2001. godine i skupio 80 nastupa. Nezamjenjiv je u obrani.
Joe je već godinama stup naše obrane i nitko sretniji od nas da se odlučio za Hrvatsku prije 'klokana'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu