Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sin i tata Erceg istoga su dana postali državni prvaci u kanuu

Sin i tata Erceg istoga su dana postali državni prvaci u kanuu
2

Tata Ivan je Darkov osobni trener. Iako je prvo krenuo na nogomet i košarku, otac ga je na vrijeme usmjerio. Darko je, osim vrstan sportaš, i odličan učenik matematičke gimnazije i sudionik natjecanja u znanju

VIDEO

Perspektivni kanuist Marsonije, Darko Erceg (16) postao je sredinom travnja prvak Hrvatske u kanuu jednokleku na 15 km. 
Dok je on briljirao u kategoriji juniora, njegov otac i osobni trener Ivan Erceg (47) doveslao je do titule prvaka na 20 km u kategoriji veterana. 

- Ja sam počeo s 12 godina i cijeli sam život u veslanju. Darko je kao svaki klinac krenuo s različitim sportovima, nogomet pa košarka, ali ja sam znao da je građen za veslača. S 13 godina je počeo i odmah ostvario odlične rezultate - priča otac Ivan, koji je bio juniorski prvak Jugoslavije, višestruki prvak Hrvatske i reprezentativac. 

Mladi Darko lani je već uspio ući u reprezentaciju, a svoj status potvrdio je i ove godine. Prema riječima Vinka Mijočevića, koordinatora Stručnoga stožera hrvatske kajak-kanu reprezentacije, radi se o “najuspješnijem članu hrvatske juniorske reprezentacije i sportašu koji je budućnost hrvatskoga i svjetskog kajakaštva”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Darko je lani na Turniru olimpijskih nada, što se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe dobne uzraste, izborio jedina dva hrvatska A finala. Osvojio je deveta mjesta i bio naš najuspješniji reprezentativac. Sad se pripremamo za taj isti turnir i imamo velike ambicije - priča otac i trener. 

Iako često nije lako spojiti uloga i trenera i roditelja, Ivan i Darko zasad dobro funkcioniraju. Iako je počeo s veslanjem 2015. godine, Darko je već 2016. bio dvostruki kadetski prvak Hrvatske (u kanuu jednokleku na 500 m i 1000 m) te osvajač Kupa Republike Hrvatske u kategoriji kadeta (kanu jednoklek na 1000 m).

- Nekad naravno podviknem, ali moram priznati da je dobar. Uporan je, sluša me, i dobro nam ide - smije se Ivan.

Na prošlogodišnjem državnom prvenstvu u maratonu te sprintu Darko je postao šesterostruki juniorski viceprvak Hrvatske, a iste godine stekao je titulu dvostrukog osvajača Kupa RH u kategoriji mlađih juniora. 

Mladić iz Slavonskog Broda  je, osim vrsni sportaš koji trenira šest puta tjedno i odličan učenik prvog razreda matematičke Gimnazije “Matija Mesić”. Redoviti je sudionik županijskih i državnih natjecanja u znanju iz hrvatskog jezika, geografije i matematike. No, svaki će sportski pedagog zaključiti kako se predanost izvršenju školskih obveza, organiziranost, ustrajnost u vježbanju i natjecateljski duh mogu samo pozitivno odraziti na sportski odgoj i uspjeh pojedinca. 

*Ivana Opačak je tajnica KKK Marsonia iz Slavonskog Broda

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''