Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sinj siguran i u derbiju u Splitu, Hrvati s Čileom ispali sa SP-a

Sinj siguran i u derbiju u Splitu, Hrvati s Čileom ispali sa SP-a
4

Nakon dva susreta u prvenstvu branitelj naslova Sinj ima dvije uvjerljive pobjede protiv najvećih konkurenata Mladosti i Nade

VIDEO

Nakon +46 protiv lanjskog finalista Mladosti, ragbijaši Sinja i u svojoj su drugoj prvenstvenoj utakmici uvjerljivo slavili u derbiju. U Splitu su svladali Nadu 41-12 (24-0)!

Već u prvom dijelu Sinjani su krenuli furiozno i polaganjima Majića, Prološčića i Pavlovića, koji je ujedno i pretvorio sva tri zgoditka i pogodio jedan kazneni udarac, napravili su značajnu prednost.

Finale kupa Hrvatske u ragbiju između Sinja i Nade

U drugom poluvremenu razigrani Pavlović postigao je još dva polaganja i jedno pretvaranje, a Vučemilo jedan zgoditak, dok su poraz Splićana ublažili Popović i Marinović zgodicima te Vlajčević pretvaranjem. Sinj tako nakon dva derbija ima maksimalnih 10 bodova.

U drugoj je utakmici Zagreb kod kuće svladao Ljubljanu 31-5 (10-0). Niko Vranešević u prvom je dijelu bio 'one man show' postigavši polaganje, pretvaranje i kazneni udarac. Potom je u nastavku zabio još jednom i pretvorio za 17-0, a potom je pretvorio i dva Livaićeva polaganja.

U pretposljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Francuskoj još nismo dobili ni jednog novog četvrtfinalista, osim Walesa i Engleske, koji su to osigurali ranije.

Rugby World Cup 2023 - Pool D - Fiji v Georgia

Prvi je subotnji susret donio očekivanu pobjedu Argentine u južnoameričkom srazu protiv Čilea 59-5 (24-0). Tako su se Čileanci, za koje su nastupila i braća hrvatskog porijekla Nicolas i Matias Garafulić, u debiju na SP-u oprostili sa sva četiri poraza i razlikom poena -188.

Argentina i Japan u posljednjem će kolu u međusobnom okršaju odlučiti o četvrtfinalistu.

Rugby World Cup 2023 - Pool D - Fiji v Georgia

Druga je utakmica dana ponudila pravu dramu. Fidži je bio veliki favorit protiv Gruzije, nakon što je senzacionalno svladao Australiju a Gruzijci su samo remizirali s autsajderom Portugalom. No, Gruzija je na poluvrijeme otišla s 9-0. Tek u 51. minuti Fidži je poentirao, u 65. poveo i na kraju pobjedom 17-12 napravio ogroman korak prema četvrtfinalu.

Dok je Škotska demonstrirala silu protiv Rumunjske pobjedom 84-0 (42-0). Darcy Graham postigao je čak četiri polaganja. Škotsku čeka okršaj s Irskom, pobjednik kojeg će u četvrtfinale. Novi Zeland je razbio Italiju 96-17 (49-3) te mu treba još samo pobjeda nad Urugvajem za prolazak, dok će o drugom čevrtfinalistu odlučivati okršaj Francuske i Italije.

U nedjelju se sastaju Australija - Portugal (17.45) i JAR - Tonga (21).

Rugby World Cup 2023 - Pool D - Fiji v Georgia

Skupina A: Francuska 13 bodova (3 utakmice), Novi Zeland 10 (3), Italija 10 (3), Urugvaj 5 (3), Namibija 0 (4)
Skupina B: Irska 14 (3), JAR 10 (3), Škotska 10 (3), Tonga 0 (2), Rumunjska 0 (2)
Skupina C: Wales 14 (3), Fidži 10 (3), Australija 6 (3), Gruzija 3 (3), Portugal 2 (2)
Skupina D: Engleska 14 (3), Argentina 9 (3), Japan 9 (3), Samoa 6 (3), Čile 0 (4).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku