Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sinjanke i Ukrajinci igraju najbolji veteranski rukomet...

Sinjanke i Ukrajinci igraju najbolji veteranski rukomet...
5

U Omišu je sinoć završen treći po redu ''Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana'', a oduševljeni sudionici najavili su povratak na ovo neslužbeno prvenstvo svijeta za rukometne veterane i iduće godine...

VIDEO

Zrakom su letjele konfete, plesao se sirtaki, a omiškom dvoranom odjekivala su povici ''We are the champions''... Svečanim proglašenjem pobjednika te najboljih igračica i igrača u subotu navečer u Omišu završen je treći po redu ''Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana'', natjecanje koje mnogi drže i neslužbenim svjetskim prvenstvom za rukometaše u mirovini. No ovo ''u mirovini'' treba svakako uzeti s velikom dozom rezerve, jer neki od sudionika su još uvijek u tako dobroj formi da bi mogli aktivno igrati, a momci iz ukrajinskog Tornada uoči dolaska u Omiš odradili su i dvotjedne pripreme!? I s pravom su se svi osjećali šampionima.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:29

- Prošle godine najavili smo dolazak po treći naslov, i evo ispunili smo obećanje. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego doći i naredne godine, šteta je ne nastaviti tradiciju. Baš kao što kaže slogan turnira ''Game is not over'', igra za nas nije gotova – najavio je najbolji strijelac u muškoj kategoriji 42+ Olexandr Tybulevych, član pobjedničke momčadi ukrajinskog Tornada, koji su naslov osvojili uvjerljivom pobjedom u finalu nas Češkom momčadi HKKH HANA 11-6. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U kategoriji 50+ najbolji su bili talijanski predstavnici Roma Handball, koji su ostavili iza sebe predstavnike Mađarske MAFC Masters i portugalski LX50. U najmlađoj muškoj kategoriji 35+ slavila je DRAMAC Group iz Austrije, ispred domaćih predstavnika Kairos Trogir i Dugi rat, a uzeli su i sve tri nagrade u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji igrač bio je Emir Šahinović, najbolji strijelac Edin Bajramović te najbolji vratar Selimir Šestović.  

Jednako dominantne bile su Sinjanke u kategoriji 30+, treći put za redom vraćaju se kući s peharom pobjednika i zlatnim medaljama oko vrata, ali i sve tri individualne nagrade, najbolja igračica bila je Žana Majić, najefikasnija je kao i prošle godine bila Marija Hrgović - Tomić, dok je najbolja vratarka ove godine bila Ana Križanac.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:19

I na koncu, u kategoriji 40+ za žene i ove smo godine gledali slovačko finale, u kojem su opet slavile cure iz Elite Nitre svladavši Evergreens 11-7. 

- Prošle godine smo uzeli zlato a ja sam bila najbolja igračica, pa sam se morala vratiti i ove godine po istu nagrade – nasmijala se simpatična Katarina Papanekova i najavila kako će doći i sljedeće godine. 

A kao glavni razlog vraćanja u Omiš svi ističu savršenu organizaciju. Stotine razdraganih, raspjevanih i rasplesanih rukometnih veteranki i veterana, koji su se dugo nakon proglašenja ostali družiti na terenu, pa i kasnije tijekom ''trećeg poluvremena'' u hotelu, najbolje svjedoče u prilog toj tvrdnji. 

- Nastojali smo ispraviti sve pogreške iz prethodnih izdanja i vjerujem da smo uspjeli. Presretni smo što je sve prošlo bez problema, igrao se dobar veteranski rukomet, ali to je i onako svima u drugom planu, većina sudionika došla se u Omiš zabaviti i družiti, opustiti i vidjeti stare prijatelje – kazao je organizator turnira Mario Čaljkušić, koji planira u petom izdanju turnira premašiti brojku od 1.500 igračica i igrača, zbog čega bi se turnir odigravao u dva grada. 

- Već sada imamo brojne potvrde sudjelovanja na turniru u sljedećoj godini, a ako se sve bude razvijalo u željenom smjeru, ako turnir bude rastao iz godine u godinu ovim tempom, vjerujem da ćemo vrlo brzo ući i u službeni kalendar EHF-a te jednoga dana, zašto ne, postati i službeno prvenstvo svijeta za rukometne veteranke i veterane – vjeruje Čaljkušić, koji je posebne nagrade i poklone uručio curama i momcima iz Dubaija i Hondurasa, koji su prošli pola svijeta da bi došli u Omiš i sudjelovali na ''Svjetski Ožujsko kupu rukometnih veterana''. 

- Često putujemo po svijetu na veteranske turnire, ali nigdje nismo ovako lijepo dočekani i nigdje se nije igrao ovako kvalitetan rukomet. Hvala organizatorima što su nam dali priliku da budemo dio ovog rukometnog spektakla, i vidimo se dogodine – poručila je kapetanica ekipe Dubaija Lenka Minarsikova.

Turnir je od ove godine dobio i službenog promotora, proslavljenog hrvatskog reprezentativca Patrika Ćavara.

- Oduševljen sam organizacijom i atmosferom na turniru, a još više impresivnim brojkama sudionika. Znam da su organizatori pred sebe postavili ambiciozne ciljeve i zbog toga sam im obećao pomoći. Na teren više ne mogu zbog koljena i kukova, ali za sve ostalo sam im na raspolaganju, ovako kvalitetne i uspješne projekte treba podržavati – zaključio je Ćavar.

REZULTATI ''SVJETSKO OŽUJSKO KUP RUKOMETNIH VETERANA'' 2010.

ŽENE KATEGORIJA 30+

1. ŽVRK Sinj (Hrvatska)

2. VRK Petason Vranjic (Hrvatska)

3. BUD – HA 30 (Mađarska)

Najbolja igračica: Žana Majić (Sinj)

Najbolji strijelac: Marija Hrgović - Tomić (Sinj)

Najbolja golmanica: Ana Križanac (Sinj)

 

ŽENE KATEGORIJA 40+

1. ŠK Elite Nitra (Slovačka)

2. HC Evergreens (Slovačka) 

3. HBH Morava (Češka)

Najbolja igračica: Katarina Papanikova (ŠK Elite Nitra)

Najbolji strijelac: Katarina Hanakoviceva (ŠK Elite Nitra)

Najbolji golman: Sonja Varentova (HC Evergreens) 

 

MUŠKARCI KATEGORIJA 35+

1. HC Dramac Group (Austrija)

2. MVRK Kairos Trogir 35 (Hrvatska)

3. VRK Dugi rat (Hrvatska)

Najbolji igrač: Emir Šahinović (HC Dramac Group)

Najbolji strijelac: Edin Bajramović (HC Dramac Group)

Najbolji golman: Selmir Šestović (HC Dramac Group)

 

MUŠKARCI KATEGORIJA 42+

1. HC Tornado Brovary (Ukraina)

2. HKKH Hana (Češka)

3. PTKE Peac 42 (Mađarska)

Najbolji igrač: Valery Gerasimov (HC Tornado Brovary)

Najbolji strijelac: Olexandr Tybulevych (HC Tornado Brovary)

Najbolji golman: Ivan Slovak (HKKH Hana)

 

MUŠKARCI KATEGORIJA 50+

1. Roma Handball (Italija)

2. MAFC Masters (Mađarska)

3. LX50 Portugal (Portugal)

Najbolji igrač: Branko Milivojević (Roma Handball)

Najbolji strijelac: Zoltan Lipcik (PTKE Peac 50 Mađarska)

Najbolji golman: Zolt Sendrei (MAFC Masters)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener