Obavijesti

Sport

Komentari 21

Sinjski Van Damme: Uzeo sam zlato, a san mi je postati alkar

Sinjski Van Damme: Uzeo sam zlato, a san mi je postati alkar
1

Kao mali jahao sam konje i obožavao Alku, sanjao sam da ću jednoga dana biti alkar kopljanik, ali eto, život me odveo u drugom smjeru. Tko zna, nikad nije kasno, kaže Toni Kanaet, europski taekwondo prvak

VIDEO

Toni Kanaet (22) student je treće godine na splitskom KIF-u, europski prvak je u taekwondou, a san mu je jednog dana nastupiti na sinjskoj alci. A sve je počelo zbog - filmova.

- Obožavao sam filmove o borilačkim sportovima, pogotovo Van Dammeove, no na treninge sam krenuo tek nakon što su nam u školu došli treneri, demonstrirali nam taekwondo, i pozvali nas da se upišemo u klub. Krenulo nas je puno, no na koncu sam ostao jedino ja - kaže Toni.

Nije ni čudo da je djevojku Mateu Jelić pronašao u klubu.

- Koliko vremena provodimo skupa na treninzima, stvarno nije čudno. A i lakše je kad smo oboje iz istoga sporta, ne samo što smo podrška jedno drugome, nego što razumijemo i obaveze. No na treninzima se ne poznajemo, nema popusta ni za koga, pa tako ni za nju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Malo je poznato da u Marjanu cure spariraju s momcima, kako bi brže napredovale.

- Nama muškima nedostaje kvalitetnih sparing partnera pa moramo u Iran, Rusiju..., a cure spariraju s nama. I nije im lako, vjerujte, nema popusta ni milosti, jer ih neće imati ni kod protivnica - kaže Toni.

Cilj su mu Olimpijske igre u Tokyju, a za to se priprema, rekli bismo, kao američki marinac.

- Treniram tri puta na dan, u 8:00 trčanje te u 13:00 i 18:00 taekwondo, i to pet dana u tjednu, subota i nedjelja su slobodni. Slobodnog vremena praktički nemam. Kad stignem volim prošetati, pogotovo u inozemstvu. To je jedna od prednosti bavljenja sportom, što puno putujemo. Volim otići i u kino, pogledati utakmicu Hajduka ili Barcelone, a skoknem i do bake i djeda u Sinj.

Dječak iz grada alkara europski prvak u taekwondou, a jednoga dana i alkar kopljanik. E to bi bila priča...

- Kao mali jahao sam konje i obožavao Alku, sanjao sam da ću jednoga dana biti alkar kopljanik, ali eto, život me odveo u drugom smjeru. No tko zna, nikad nije kasno, možda se nakon karijere i ja priključim alkarima. Ako ne kao kopljanik, onda barem kao alkarski momak. Obožavam alku, tu tradiciju i simboliku, i kad god sam u mogućnosti, gledam je uživo - otkriva Kanaet.

S djevojkom Mateom bio je na natjecanju u Parizu u studenom 2015.

-I to na dan terorističkog napada. Bili smo u hotelu udaljenom nekakvih 3-4 km, već smo spavali i nismo znali što se događa. Mama je poslala poruku da vidi je li sve u redu, tek sam onda na internetu vidio što je bilo - zaključio je Kanet.

Kakva priča, kakvo europsko prvenstvo. Hrvatska se iz Kazanja vratila s rekordnih osam medalja. Nakon Nataše Vezmar, sestara Zaninović, Martine Zubčić, Filipa Grgića stižu novi klinci. Nema straha....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu