Obavijesti

Sport

Komentari 9

Sinko moj, evo zlata: Sinkovići su najavili pobjedu i u Riju '16.

Sinko moj, evo zlata: Sinkovići su najavili pobjedu i u Riju '16.
1

KAKAV NIZ Braća Martin i Valent Sinković već 14 mjeseci ne znaju za poraz, a sad imaju novi cilj - olimpijsko zlato u Rio de Janeiru 2016. Osvojili su zlato na SP-u...

VIDEO

Presretni smo! Ostale posade su puno bolje nego lani, izvukli su iz posljednje atome snage, rekao je Valent Sinković nakon što je s bratom Martinom osvojio zlato u utrci dvojca na pariće na SP-u u francuskom Aiguebeletteu.

Velika dominacija hrvatskog veslanja se nastavila. Prošle godine u Amsterdamu Sinkovići su pokorili svijet. U istoj disciplini odveslali su najbolje svjetsko vrijeme - 5:59.72 je svjetski rekord. I već tada su obećali novo zlato. Ovo iz Francuske.

- Naše veslanje reklo je sve, zlato je zasluženo u našim rukama. Osjećaj je zaista savršen, teško je to opisati. Činjenica da smo svjetski prvaci, na krovu svijeta, konačna je potvrda da se isplati sav rad, svo ono odricanje - kazao je Martin Sinković pa nastavio:

- Tijekom cijele utrke bili smo sigurni u sebe, kontrolirali smo situaciju i zasluženo došli do zlata.

Najavljivala su “braća od zlata” i prije utrke da su u odličnoj formi, da su uvjereni kako ih ništa ne može zaustaviti u ostvarivanju cilja, a u to je vjerovala i cijela Hrvatska. Naviknuta na uspjehe i medalje u veslanju... Toliko su superiorni, tehnički i fizički, da bi ostale posade imale izgleda za zlato samo kad bi Sinkovići ispali iz čamca.

Naši veslači vodili su od početka do kraja utrke, da bi u cilj ušli gotovo dvije sekunde ispred litavske posade. Fascinantno je bilo gledati kako niti jednog trenutka zlato nije dolazilo u pitanje. Uostalom, na to su Sinkovići već i naviknuta. Imaju četiri zlata sa svjetskih prvenstava, dva u četvercu na pariće te dva u dvojcu na pariće. U Londonu na Olimpijskim igrama uzeli su srebro, ali u Rio idu po zlato. Najavili su. A kad oni nešto najave, trebalo bi ih shvatiti ozbiljno.

- Najvažnije je da idemo korak po korak, ali naravno da nakon ovog Svjetskog prvenstva, nakon što smo osvojili još jedno zlato, praktički već sutra možemo početi s pripremom i razmišljanjem o Olimpijskim igrama - kaže Valent i dodaje:

- Ponosni smo na naše rezultate, ali ne mislimo stati na ovome. Puno je još velikih natjecanja pred nama.

I velikih pobjeda, u to ne treba sumnjati kad je riječ o Martinu i Valentu...

S bratom postavio svjetski rekord

  • DOMINACIJA Martin Sinković i brat Valent prvi su dvojac koji je 2000 metara odveslao za manje od šest minuta (5:59.72).

Valent najbolji hrvatski veslač

  • REKORDER Valent je višestruki svjetski i europski prvak te višestruki osvajač Svjetskoga kupa. Nedostaje mu samo olimpijsko zlato.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi