Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sinner: Upijao sam od Đokovića savjete dok sam imao 16 godina

Sinner: Upijao sam od Đokovića savjete dok sam imao 16 godina

Razmišljao sam o ovom meču. Uvijek je lijepo igrati protiv takvog igrača od kojeg možeš učiti, izgubio sam u polufinalu Wimbledona od njega, naučio sam puno iz tog meča, rekao je Sinner

VIDEO

Jannik Sinner (22) uspio je ono što nitko nije od 2018. godine. Pobijedio je Novaka Đokovića na Australian Openu! Senzacionalni Talijan pronašao je formulu za jednog od najvećih tenisača svih vremena i treći put slavio protiv njega u posljednja četiri meča. Ovaj put je bio bolji sa 6-1, 6-2, 6-7, 6-3.

Teniski svijet ne pamti kada je netko ovako deklasirao srpskog tenisača. Sinner je bio dominantan i nepogrešiv kroz cijeli meč, servis mu je fenomenalno funkcionirao i s agresivnom igrom je stalno tjerao Đokovića na pogrešku. Novak je ovaj put izgledao neprepoznatljivo i daleko od svoje najbolje forme.

Australian Open

Prvi put u karijeri plasirao se u finale Grand Slam turnira, a u nedjelju će igrati protiv pobjednika meča između Alexandera Zvereva i Danila Medvjedeva.

- Bio je jako težak meč, super sam počeo, u prva dva seta sam vidio da se ne osjeća dobro, išao sam još jače. U trećem sam imao meč loptu, promašio sam forhend, ali ovo je tenis. Odmah sam se okrenuo sljedećem setu gdje sam bio jako dobar, atmosfera je bila sjajna i bio je užitak igrati ovdje, kao i uvijek - rekao je Sinner pa dao kompliment Đokoviću.

- Razmišljao sam o ovom meču. Uvijek je lijepo igrati protiv takvog igrača od kojeg možeš učiti, izgubio sam u polufinalu Wimbledona od njega, naučio sam puno iz tog meča, to je dio procesa. 

Australian Open

Protiv Novaka je teško igrati bilo gdje, a pogotovo ovdje na Australian Openu. Ti si ga uspio pobijediti čak triput u posljednja četiri meča.

- Ne znam zašto sam težak za njega. Mislim da igramo vrlo slično, probaš vratiti što više loptica, on je dobar server, probam nekad pogađat što šire i rastrčati ga po cijelom terenu, neću vam govoriti o taktici haha. Užitak je biti ovdje.

Đokovića je prvi put susreo prije šest godina kada su trenirali zajedno. Bilo mu je tek 16. 

- Trenirao sam s njim u Monte Carlu 2018. godine, već sam tada upijao sve od najboljeg tenisača na svijetu. Rekao mi je da jače udaram lopticu, da pokušam biti nepredvidljiv na terenu. Servis mi je jako puno napredovao, ali osjećam da ima još puno prostora za napredak. 

Australian Open

Ovo je tvoje prvo finale na Grand Slamu...

- Došao sam ovdje, imao sam par ekshibicijskih mečeva, fokus i samopouzdanje su porasli, vjerujem da mogu igrati protiv najboljih na svijetu i sretan sam što ću igrati finale u nedjelju. Dat ću sve od sebe. 

Zverev i Medvjedev će uskoro igrati drugo polufinale. Što misliš o njima?

- Gledat ću. Ja sam veliki teniski fan, lijepo će biti gledati taj meč. Bit ću sigurno opušteniji. Obojica su odlični igrači, bit će to zanimljiv meč, Zverev igra sjajno, Danil također, bit će to odličan meč, vidjet ćemo što će nam donijeti nedjelja.

Australian Open

Je li tvoja obitelj ovdje?

- Vratili su se kući i ostat će tamo ha-ha. Što da im kažem? Obzirom da je tamo sad rano jutro, dobro jutro, ljudi. Želim zahvaliti ne samo mojoj obitelji, već svim ljudima koji su mi bliski i talijanskim navijačima. Hvala i mojem timu koji me stalno gura. Hvala svima ovdje na velikoj podršci, nadam se da ću vas vidjeti i u nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju