Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sir Alexov srebrni pir: Legenda na klupi Uniteda već 25 godina

Sir Alexov srebrni pir: Legenda na klupi Uniteda već 25 godina
1

Pasionirani ovisnik o klađenju, koji u svom uredu redovito časti viskijem, ima plan za mirovinu koja će nastupiti u lipnju 2014. Tada će se, isključivo baviti svojim konjima

VIDEO

Ne znam kako da im boce istjeram iz glave! U momčadi su sami alhokoličari, povikao je krajem 1986. godine Alex Ferguson, tek dovedeni trener na kormilo Manchester Uniteda, koji je tada bio na 21. mjestu engleskog Premiershipa.

Iako je zatekao totalno rasulo, pa i depresiju u klubu, Škot je uspio nekako spasiti tu sezonu.

- Neće on još dugo. United je preveliki zalogaj za njega - govorili su brojni kritičari.

No 25 godina poslije crveni vragovi imaju istog gazdu u svlačionici. Čak 37 trofeja Škot je pospremio na klupske police i uprava nije štedjela na proslavu “srebrnog pira” proteklog vikenda u Machesteru.

- Taj nam je čovjek donio 1922 boda u Ligi i njegovo mjesto je zacemntirano u povijesti kluba - kazao je predsjednik kluba, koji mu je već posvetio sjevernu tribinu Old Trafforda.

Pasionirani ovisnik o klađenju, koji u svom uredu redovito časti viskijem, već ima plan za mirovinu, a koja će nastupiti u lipnju 2014. godine. Tada će se, isključivo baviti svojim konjima koji su mu i više od puke strasti.

- Zbog grla Rock of Gibraltar taj je umalo ubio Johna Magniera - komentirao je Ottmar Hitzfeld 69-godišnju legendu koji se je sudski sporio sa Unitedovim dioničarem oko vrijednog grla.

Zbog kontroverzne dokumetarne emisije o njegovu sinu, Alex je čak sedam godina bojkotirao uglednu TV kuću BBC, te je Manchester United redovito isplaćivao milijune kuna kazni engleskom nogometnom savezu.

- Direktor BBC-a i Fergie su se pomirili. I to kako dolikuje, uz čašicu viskija - otkrio je u kolovozu ove godine jedan od njegovih pomoćnih trenera.

Alex je istaknuo kako bi volio vidjeti Mourinha za svog nasljednika. A kada se to dogodi, spakirat će kovčege i put vinograda negdje u Francuskoj. Iako, navodno, “pikira” i Njemačku...

Laburistima daje novac

Njihov sam fanatik do kraja života. Laburisti imaju moj glas, više puta ponavlja trener Uniteda.

Alex je 1998. upao na listu donatora laburista čiji je jedan od velikih sponzora. Nije nemoguće da jednom uđe i u parlament.

Nitko nije veći od kluba, pa ni David

Ono što je počelo kao očinski odnos Sir Alexa prema Beckhamu, završilo je bizarnim sukobom. Ferguson je 2003. tijekom rasprave u svlačionici pogodio Davida kopačkom u glavu. Bilo je nekoliko šavova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti