Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sjajan finale: Angelique Kerber do drugog Grand Slama u NY-u

Sjajan finale: Angelique Kerber do drugog Grand Slama u NY-u
14

Buduća broj jedan svjetskog tenisa Angelique Kerber osvojila je US Open u konkurenciji tenisačica pobijedivši Čehinju Karolinu Pliškovu u tri seta. Bilo je 6-3, 4-6, 6-4

VIDEO

Njemačka tenisačica Angelique Kerber u subotnjem finalu US Opena nadigrala je Čehinju Karolinu Pliškovu 6-3, 4-6, 6-4 nakon dva sata i sedam minuta borbe u kvalitetnom i neizvjesnom finalu te je po drugi put u karijeri podigla pobjednički trofej na Grand Slam turnirima, nakon što je na početku ove sezone trijumfirala i na Australian Openu.

Kerber je do svoje pete pobjede u osam dvoboja s 24-godišnjom češkom tenisačicom stigla preokretom u odlučujućem setu, u kojem je Pliškova vodila 3-1, ali je Njemica osvojila pet od sljedećih šest gemova i tako stigla do pobjede koja joj je, osim srebrnog trofeja, donijela i novčanu nagradu od 3,5 milijuna dolara.

Pliškova je u svom prvom Grand Slam finalu djelovala impresionirano na početku te je brojnim pogreškama u prvom setu pomogla Kerber da joj dvaput oduzme servis. Čehinja je u drugom setu počela igrati snažno i precizno, na način kojim je uspjela pobijediti sestre Williams i nadigrati našu Anu Konjuh u četvrtfinalu.

Sve do 3-1 u trećem setu češka je tenisačica uspjevala razbijati obranu Kerber i činilo se da je bliža pobjedi. No Njemica je uspjela pronaći dodatnu snagu i sjajnom igrom u završnici preokrenuti meč na svoju stranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kerber je postala druga njemačka tenisačica nakon Steffi Graf koja se domogla pobjedničkog trofeja u New Yorku, čime je začinila uspon na tron svjetskog tenisa s kojeg je skinula Serenu Williams nakon 186 tjedana neprekidne vladavine američke tenisačice.

Kerber je postala prva tenisačica u posljednjih devet godina, osim Serene Williams, koja je u jednoj sezoni uspjela osvojiti više od jednog Grand Slam trofeja. Posljednja kojoj je to uspjelo, a da joj ime nije bilo Serena, bila je Belgijka Justine Henin koja je  2007. godine osvojila Roland Garros i US Open. Kerber je spojila Australian Open i US Open, a probila se i do finala Wimbledona te osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Karolina Pliškova nije uspjela ponoviti doseg dviju Belgijki, Justine Henin i Kim Clijsters, koje su jedine tenisačice koje su na istom Grand Slam turniru pobjeđivale obje sestre Williams te na kraju osvojile naslov. Objema je to pošlo za rukom baš u New Yorku.

Angelique Kerber je u finalu US Opena prekinula pobjednički niz Pliškove što ga je češka tenisačica započela na turniru u Cincinnatiju, gdje je u meču za naslov održala lekciju Njemici. No Kerber joj je na Arthur Ashe stadionu znala uzvratiti i pobijediti je u trećem od njihova posljednja četiri finalna obračuna. Ipak, i Čehinja će od ponedjeljka biti s novim najboljim renkingom u karijeri, na šestom mjestu pojedinačne WTA-ljestvice.

US Open, tenisačice - finale:

  • Angelique Kerber (Njemačka, 2) - Karolina Pliškova (Češka, 10) 6-3, 4-6, 6-4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu