Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sjajna Na Li prva je Kineskinja u finalu jednog Grand Slama

Sjajna Na Li prva je Kineskinja u finalu jednog Grand Slama
1

Kineskinja (28) će u finalu igrati protiv treće igračice svijeta, Belgijanke Kim Clijsters, koju je pobijedila u nedavnom finalu WTA turnira u Sydneyja...

VIDEO

Pobjedom protiv prve tenisačice svijeta Caroline Wozniacki u polufinalu Australian Opena (3-6, 7-5, 6-3) Na Li je postala prva Kineskinja u povijesti u finalu jednog Grand Slam turnira...

Wozniacki, koja je prvi put došla na Grand Slam kao svjetski broj jedan, imala je meč-loptu kod 5-4 i 40-30 na svome servisu u drugom setu, no nije to znala iskoristiti. Oko sat vremena kasnije Na Li nije imala takav problem, svoju je prvu priliku za zaključivanje meča uspješno realizirala.

Uskoro 29-godišnja Kineskinja u finalu će igrati protiv treće igračice svijeta, Belgijanke Kim Clijsters, koju je pobijedila u nedavnom finalu Sydneyja. Postala je tada prva Kineskinja s naslovom na WTA turniru iz kategorije "premier", prije toga je bila i prva Kineskinja uopće s naslovom na WTA Touru, pa prva Kineskinja koja je ušla u Top 10... Nije na odmet spomenuti ni da je današnjim uspjehom postala i prva Azijatkinja u finalu Grand Slama.

- Sretna sam što sam prva Kineskinja u finalu Grand Slama. Čini se da sam uvijek prva - rekla je neposredno nakon 155 minuta dugog meča protiv Dankinje koju je svladala i lani na ovom turniru, ali u osmini finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priznala je potom kako je prethodne noći vrlo malo spavala zahvaljujući treneru i suprugu Shanu Jiangu koji je glasno hrkao pored nje, a na pitanje što ju je motiviralo da se vrati u meč nakon što je bila na konopcima, duhovito je odgovorila:

- Nagradni fond!

Na Li je napravila čak 51 neprisiljenu pogrešku u meču (u usporedbi s 24 Wozniacki), ali joj je njezin agresivni stil igre donio i 42 izravna poena, odnosno čak 32 više od suparnice. Dankinji za utjehu ostaje činjenica da će i nakon Melbournea biti na vrhu WTA ljestvice što je osigurala četvrtfinalnom pobjedom protiv Francesce Schiavone.

Clijsters se do svoga drugog finala na Australian Openu probila znatno lakše, drugu tenisačicu svijeta Vjeru Zvonarjevu je svladala sa 6-3, 6-3 nakon sat i 13 minuta igre. Ruskinja nije imala baš nikakvih izgleda, baš kao ni u lanjskom finalu US Opena kada je Clijsters došla do svoje treće krune u New Yorku i trećeg Grand Slam naslova u karijeri. Današnji je dvoboj bio deseti međusobni u karijeri ovih tenisačica i sedma pobjeda Belgijanke koja će idući tjedan od Zvonarjeve preuzeti drugo mjesto svjetske ljestvice.

- Podigla sam razinu igre u odnosu na prethodne mečeve. Odigrala sam puno velikih dvoboja u karijeri i nešto sam naučila iz toga. Uvijek se borim i pokušavam ostati posljednja na nogama - objasnila je svoj postulat Clijsters koja je prije sedam godina u finalu Melbournea poražena od jučer umirovljene sunarodnjakinje Justine Henin.

Clijsters i Na li su dosad u karijeri međusobno igrale šest puta, uključujući i spomenuti ovogodišnji dvoboj u Sydneyju, a osam mjesta bolje rangirana Belgijanka pritom je slavila u četiri navrata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića