Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sjajna večer Hrvata: Benderu double-double, Bojan najbolji

Sjajna večer Hrvata: Benderu double-double, Bojan najbolji
1

Hrvatski košarkaši odigrali su zapaženu ulogu na NBA parketima noćas. Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac Netsa, Šarić na pragu double-doublea, što je pak pošlo za rukom Benderu

VIDEO

Na NBA parketima noćas su najbolji svjetski košarkaši bili itekako aktivni. Odigrano je čak 11 utakmica, a zapaženu ulogu odigrala su tri sjajna hrvatska košarkaša. 

Najbolji je ponovno bio Bojan Bogdanović. Ne samo među hrvatskim igračima, nego i u pobjedi Netsa protiv Hornetsa 120-118. Iako za čudo nije počeo u prvoj petorci, Bojan je na parketu proveo 26 minuta i za to vrijeme zabio 26 koševa te imao 4 skoka i dvije asistencije uz šut 7 od 11 (za tricu 4 od 7).

Odlučujući detalj utakmice bila je pobjednička trica Randyja Foyea sa zvukom sirene. Dvije sekunde prije kraja Hornetsi su vodili jedan razlike, a Netsi su imali aut. Izveo ga je Bojan Bogdanović, dodao do Foyea koji zabija tricu što su mu bili i jedini koševi na utakmici.

Sjajan je bio i Dragan Bender, no njegovi Sunsi nisu slavili kod raspoloženih Rocketsa. Houston je lakoćom pobijedio 131-115, a činjenica da su brzo ostvarili veliku prednost išla je na ruku Benderu kojem je trener tako mogao dati puno više minuta na parketu. U 26 minuta Dragan je imao 11 koševa i 13 skokova što je njegov prvi double-double u NBA karijeri.

Izgubili su i 76ersi, no oni su po tko zna koji put ove sezone ostali kratki 'za dlaku'. Kingsi su slavili na svom terenu 102-100. Dario Šarić proveo je na terenu identično koliko i Bender i Bogdanović, a u tom je vremenu bio na rubu double-doublea. Zabio je 12 koševa te imao devet skokova. Najbolji je ponovno u 76ersima bio Embiid s 25 koševa. 

Damjan Rudež i Mario Hezonja slavili su protiv Memphisa 112-102, no niti jedan od njih dvojice nije se uspio upisati u strijelce. Hezonja je na parketu proveo četiri minute i imao jedan skok, a Rudež u dvije minute nije ubilježio niti to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"