Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajna vijest za Budimira: Uefa ipak pušta Osasunu u Europu

Sjajna vijest za Budimira: Uefa ipak pušta Osasunu u Europu

S obzirom na nove dokaze koje je klub predstavio u svoju obranu, Uefa je zaključila da je Osasuna bila žrtva radnji koje su se dogodile prije deset godina, poručili su iz Nyona

VIDEO

Španjolska Osasuna, za koju nastupa hrvatski napadač Ante Budimir, igrat će u Konferencijskoj ligi premda joj je prijetilo izbacivanje zbog namještanja rezultata utakmica u španjolskom prvenstvu 2014.

- S obzirom na nove dokaze koje je klub predstavio u svoju obranu, Uefa je zaključila da je Osasuna bila žrtva radnji koje su se dogodile prije deset godina - priopćio je u utorak klub iz sjevernog grada Pamplone.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček za Budimira nakon katarske bronce

Pokretanje videa...

Broz i Budimir pjevaju Prljavo Kazalište, Thompsona, Nove Fosile i navijačke hitove 05:06

- Posljedično, Uefa smatra da je Osasuna pogodna za sudjelovanje u aktualnom natjecanju - dodao je.

Nakon što je španjolski Vrhovni sud u siječnju potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata, Uefa je početkom lipnja izbacila Osasunu iz europskih natjecanja.

U presudi Vrhovnog suda je navedeno da je Osasuna platila 400.000 eura Betisu da pobijedi Valladolid i još mu je dala 200.000 eura da namjerno izgubi na gostovanju kod Osasune. Ta tri kluba bila su posljednjeplasirana u prvoj ligi, a Osasuna je imala najviše izgleda da se spasi.

Osasuna se nakon izbacivanja iz Europe žalila, ali je Žalbeno tijelo Europske nogometne federacije u srpnju odbilo žalbu. Međutim klub iz Pamplone nije odustao, već je zaštitu potražio na Arbitražnom sportskom sudu (CAS) koji je donio presudu u korist španjolskog kluba.

Osasuna je tvrdila da su presudom španjolskog Vrhovnog suda kazneno odgovorni samo umiješani direktori, ali ne i klub u cjelini.

"Danas je završio slučaj na Sportskom arbitražnom sudu te će se Osasuna natjecati u Konferencijskoj ligi", izvijestio je klub na svojoj internetskoj stranici.

Ovo su mogući sudionici play-offa (prema koeficijentu):

Dodao je da ga je Uefa kaznila samo disciplinski jer je slučaj vezan za nastup u Konferencijskoj ligi bio pokrenuo na običnom sudu zbog čega mu prijeti novčana kazna na koju se neće žaliti.

Uefa u utorak, do objave ove vijesti, nije objavila priopćenje niti se očitovala o slučaju. Osasuna će 7. kolovoza biti u ždrijebu doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu.

Osasuna je protekle sezone izborila nastup u Europi nakon 16 godina, pa potencijalna kazna izbacivanja iz europskih natjecanja nije mogla stupiti na snagu ranije.

"Crveni" iz Pamplone su došli do finala španjolskog kupa, gdje ih je svladao Real Madrid, i zauzeli sedmo mjesto u prvenstvu, posljednje koje vodi u Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...