Sport

Komentari 1

Sjajna vijest za Srnu: Šahtar ga je postavio na mjesto direktora

Sjajna vijest za Srnu: Šahtar ga je postavio na mjesto direktora

Ova sezona bila je probno razdoblje za Darija kao ne-nogometaša. Svi smo se brinuli za njega, gledali hoće li će uspjeti. Sve je učinio vrlo uspješno, rekao je CEO Šahtara Sergej Paljkin...

U Šahtar je kao igrač došao 2003. godine iz Hajduka. Proveo je rekordnih 15 godina u klubu iz Donjecka, otišao u Cagliari. a onda se prošle godine vratio u ulozi pomoćnog trenera. Darijo Srna (38) je očito odlučio obići sve funkcije u Šahtaru pa je sada postao direktor kluba!

U ovoj sezoni bio je pomoćnik Luisu Castru, a sada će pak sudjelovati u funkcioniranju samog kluba. Bavit će se razvojem mladih nogometaša, pomagati stranim igračima u prilagodbi, sudjelovati u promociji igrača iz Akademije u prvu momčad, vodit će razgovore što se tiče transfera, radit će na suradnji Akademije i prve momčadi i razvoju stila igre. Ukratko, pune ruke posla. 

Punih 15 godina je morao obavljati svoju ulogu samo na terenu. Bio je kapetan momčadi i vođa na travnjaku, a ostale poslove su drugi zaposlenici u klubu radili za njega i igrače. Ove sezone je pak bio desna ruka treneru Luisu Castru, no u klubu su mu odlučili dati puno veću odgovornost i postavili su ga jedno od čelnih mjesta Šahtara.

- Ova sezona bila je probno razdoblje za Darija kao ne-nogometaša. Svi smo se brinuli za njega, gledali hoće li će uspjeti. Sve je učinio vrlo uspješno! Svi razumijemo da je on klupska legenda. Svi igrači u momčadi tretiraju Darija s velikim poštovanjem, za mlade igrače on je idol i njegova prisutnost i uloga u klubu je jako važna. Odluka o imenovanju Darija za direktora Šahtara opravdana je njegovim radom, njegovim utjecajem i njegovom željom za pomoći našem klubu. On će biti veza između Uprave, trenera i predsjednika kluba - rekao je CEO Šahtara Sergej Paljkin.

Umirovljeni hrvatski reprezentativac je apsolutna legenda ukrajinskog kluba. U Šahtaru je u 15 godina odigrao 536 utakmica, zabio 49 golova i osvojio čak 26 trofeja. I dalje se u Donjecku pamti osvajanje Kupa Uefe iz 2009. godine, a klubu je donio i 10 naslova u prvenstvu, sedam u Kupu te osam u Superkupu.

Jedan je od simbola Šahtara i bilo je pitanje dana kada će dobiti važniju funkciju u ukrajinskom klubu...