Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sjajne borbe idućih mjeseci: Shogun-Griffin, Cain-Cigano...

Sjajne borbe idućih mjeseci: Shogun-Griffin, Cain-Cigano...
1

Do kraja godine bit će toliko fantastičnih borbi, da se ne mogu niti nabrojati na prste obje ruke. Edgar-Maynard, Minotaur-Schaub, Silva-Okami, Jones-Jackson, za birati

VIDEO

Idućih mjeseci UFC sprema nekoliko odličnih priredbi, a na svakoj od njih moći će se vidjeti nekoliko sjajnih borbi. Do kraja godine bit će ih toliko, da se ne mogu niti nabrojati na prste obje ruke. Hrvatskoj publici najzanimljivija će vjerojatno biti ona između Mirka Filipovića i debeljka Roya Nelsona na UFC-u 137 koji se održava 29. listopada. No, krenimo redom.

UFC 133

Za tri tjedna, točnije 8. kolovoza, glavna borba večeri je ona između Rashada Evansa i Tita Ortiza. Evans se trebao boriti s Jonesom pa i Davisom, ali su oba borca zbog ozljeda odgađali borbe pa je Evans prihvatio i okršaj s Ortizom, iako ni od pobjede neće puno profitirati. Ortiz je najavio ponovni povratak po pojas, a sigurnom pobjedom protiv Badera podsjetio je na stare dane. 

Valjda izdvojiti i dvoboj Belforta i Akiyame te Hamilla i Gustafssona.

UFC 134

Spektakularan event u Rio de Janeiru krajem osmog mjeseca. Nakon godinu i pol dana u oktogon se vraća Minotaur, a s druge strane čeka ga Schaub. To je samo uvod. Nakon njih bore se Shogun i Forrest Griffin, a glavna borba je nova obrana naslova Andersona Silve, već deveta. 'Prijeti' Yushin Okami, posljednji borac koji ga je 'pobijedio', prije čak pet godina.

UFC 135

Ovaj event nije toliko 'razvikan', ali će sve nadoknaditi glavna borba večeri. Jon Jones krajem rujna brani pojas protiv 'nabrijanog' Quintona Jacksona. 

UFC 136

Glavna borba večeri je Edgar-Maynard, treći dio, za naslov do 70 kilograma. Vraća se i vjerojatno najantipatičniji borac u UFC-u, Chael Sonnen, a u Texasu ga čeka idol nacije, vrlo dobri Briann Stann. Nastupaju još Pettis, Guillard, Jose Aldo i Kenny Florian...

UFC 137

Već spomenuti event na kojem se bori Cro Cop. Osim njega, 29. listopada borit će se Kongo s odličnim Mitrioneom, Penn s Conditom, a GSP sedmi put brani naslov, čeka ga opasni Nick Diaz.

UFC 139

Iako još nije službeno potvrđena, očekuje se borba za naslov u najspektakularnijoj kategoriji, superteškoj. Cain Velasquez će se vratiti nakon godinu dana, a imat će pravi ispit, Juniora dos Santosa. Vjerojatno najiščekivanija borba posljednjih mjeseci. Na tom 'turniru', borit će se još jedan povratnik, Josh Koscheck.

Odgode uvijek moguće

Odgode su standardan dio borilačkog svijeta, pa vjerojatno nekih od borbi neće ni biti, ali ima ih pregršt za sve MMA ljubitelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače