Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajni Gojo srušio Argentinca za prvi nastup na Grand Slamu!

Sjajni Gojo srušio Argentinca za prvi nastup na Grand Slamu!

Sjajni Borna Gojo pobijedio je Argentinca Londera (7-6, 6-1) u posljednjem kolu kvalifikacija i izborio glavni turnir na Roland Garrosu. Nekoliko puta zapinjao je u kvalifikacijama, a sada je konačno sve sjelo na svoje mjesto

VIDEO

U Davis Cupu je rušio brojne tenisače iz TOP 50 i prošle godine odveo Hrvatsku u finale. Pokazao je veliki talent i potencijal, naznaku da bi hrvatski tenis mogao dobiti novu zvijezdu, ali takve partije ni blizu nije pružao na Touru. Govorio je da mu fali motivacije, ali čini se da ju je napokon našao. Ova godina mogla bi biti prekretnica u njegovoj karijeri.

Sjajni Borna Gojo (24) pobijedio je Argentinca Londera (7-6, 6-1) u posljednjem kolu kvalifikacija i izborio glavni turnir na Roland Garrosu. Nekoliko puta zapinjao je u kvalifikacijama, a sada je konačno sve sjelo na svoje mjesto i sljedeći tjedan zaigrat će na svom prvom Grand Slam turniru i to na svojoj najslabijoj podlozi. 

U prvom setu, do tie-breaka, bolji je bio Londero koji je čvrsto držao svoje servis gemove, a propustio je dobre prilike za break kod 2-2 i 5-5. Kod 2-2 je Gojo spasio dvije, a pri rezultatu 5-5 jednu break loptu. Ušlo se u tie-break, a tamo smo vidjeli fantastičnog Bornu koji nije dao ni gram šanse svome protivniku. S uvjerljivih 7-1 osvojio je prvi set i s velikim samopouzdanjem ušao u drugi set.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

A tamo smo vidjeli pravi šou i dominaciju od prvog poena. Beskompromisno je 'lupao' winnere i šetao nemoćnog Londera. Odmah u prvom gemu oduzeo je servis Argentincu i to je do kraja bila jednosmjerna ulica.

Novi break napravio je u petom gemu, potvrdio ga i poveo 5-1 pa je potom na Londerovom servisu izborio dvije meč lopte i drugu iskoristio za veliku pobjedu protiv 141. tenisača svijeta i plasman u glavni turnir Roland Garrosa. Najbliže do sada bio je na Australian Openu gdje je zabio u posljednjem trećem kolu kvalifikacija. 

Najbolji plasman u karijeri mu je onaj iz rujna prošle godine kada je bio 208. na svijetu, a sada bi dobrim nastupom na francuskoj zemlji mogao nadmašiti taj rezultat. I vinuti se u teniske visine, gdje talentom i pripada. 

Marin Čilić i Borna Ćorić već su u glavnom ždrijebu, a uz Goju, nadamo se da će im se pridružiti i Nino Serdarušić koji danas igra posljednje kolo kvalifikacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna