Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sječa trenera u HNL-u: Samo ih dva kluba još nisu promijenila!

Sječa trenera u HNL-u: Samo ih dva kluba još nisu promijenila!

Prvi je bez posla ostao Mislav Karoglan. Izdržao je tek tri kola, ali već od ponedjeljka navečer opet je u HNL-u. Na klupi Hajduka naslijedio je Ivana Leku koji je izdržao na Poljudu deset mjeseci

VIDEO

Trenerski posao je kruh sa sedam kora. Kada su rezultati sjajni, svi hvale igrače, a kada ne ide, sve padne na leđa trenera. Koferi su uvijek napola spakirani, a kada čelnici žele prodrmati momčad uslijed loših rezultata, najlakše je smijeniti trenera. Oni uvijek prvi plate glavom.

Pokretanje videa...

Hajduk navijači 00:41

HNL je uvijek bio specifičan po tom pitanju. Klubovi su mijenjali trenere kao na traci, a ništa drugačije nije niti ove sezone. U prvih 12 kola čak osam klubova promijenilo je trenere, njih šest je smijenjeno, a dvojica su otišla za boljom ponudom. Za sada mirno na stolici sjede samo Silvijo Čabraja na klupi Lokomotive i Varaždinov Mario Kovačević.

Čabraja je u lokose stigao u lipnju 2021. godine i sada je trener s najdužim stažom u HNL-u. S druge strane, Mario Kovačević sjeo je na klupu tri mjeseca kasnije, ali preuzeo je Varaždince kada su bili u drugoj ligi i uspio ih je vratiti u elitno društvo. Obojica su zaslužila plaketu za ovo postignuće u divljini HNL-a gdje treneri padaju svakog mjeseca. 

Varaždin: NK Varaždin i NK Lokomotiva sastali se u 12. kolu Prve HNL

Prvi je bez posla ostao Mislav Karoglan. Izdržao je tek tri kola, ali već od ponedjeljka navečer opet je u HNL-u. Na klupi Hajduka naslijedio je Ivana Leku koji je izdržao na Poljudu deset mjeseci.

Smjene u HNL-u

Istra (11. lipnja - 8. kolovoza 2023.) - Mislav Karoglan izdržao je tek tri kola na klupi pulskog prvoligaša. Došao je kao zamjena za Gonzala Garciju koji je podignuo očekivanja u klubu. Želja je bila opet se boriti za europske pozicije i gajiti atraktivan stil nogometa kojeg je uspostavio španjolski strateg, no dva teška poraza i remi bili su njegov učinak, a čelnici nisu imali strpljenja pa su ga smijenili već 8. kolovoza. U Istri je izdržao tek dva mjeseca, a novi posao je u ponedjeljak pronašao u Hajduku gdje se vraća nakon deset mjeseci. Ostat će do kraja sezone.

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Rijeka (30. studenog 2022. - 21. kolovoza 2023.)  - Sergej Jakirović došao je u Rijeku u studenom prošle godine kao dugoročno rješenje i pokazao se apsolutnim pogotkom. Preporodio je klub i podignuo ga od začelja do trećeg mjesta i plasmana u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Tamo su zapeli na posljednjoj stepenici od Lillea. U prvenstvu je držao drugo mjesto, doveo Marca Pašalića, Franju Ivanovića i Tonija Fruka koji su se pokazali velikim pojačanjem za klub i ligu, no Jakirović je otišao 21. kolovoza. Nije ga klub smijenio, već im ga je preoteo Dinamo. Aktivirali su otkupnu klauzulu, a tu se Riječane nije puno toga pitalo pa su samo mogli mahnuti Jakiroviću na odlasku. Damir Mišković žalio se kako mu je Dinamo oteo trenera, a na kraju je on istu stvar napravio Gorici. I uzeo joj Željka Sopića. 

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL

Dinamo (6. travnja - 21. kolovoza 2023.) - Igor Bišćan ispunio je svoj san 6. travnja. Sjeo je na klupu poljuljanog broda koji je izgubio kurs. Modri su ispali iz polufinala Kupa i Hajduk ih je pritiskao u prvenstvu pa je Bišćan došao kao spasitelj. Osvojio je prvenstvo, uspio je vratiti samopouzdanje igračima i kupio je vrijeme za slaganje momčadi za novu sezonu. Ali, nije uspio posložiti po ukusu uprave. Presudila mu je neuvjerljiva igra te ispadanje od AEK-a u Ligi prvaka pa je Bišćan 21. kolovoza dobio otkaz. Istog dana ga je naslijedio Jakirović koji se nije najbolje snašao. Ispao je iz Europske lige i izgubio tri od posljednje četiri utakmice. Novi kiks mogao bi ga koštati posla. 

Kriza u Maksimiru: Dinamo još od 1992. nije imao tri poraza u prvenstvu u 10 odigranih kola...
Kriza u Maksimiru: Dinamo još od 1992. nije imao tri poraza u prvenstvu u 10 odigranih kola...

Gorica (28. studenog 2022. - 25. kolovoza 2023.) - Željko Sopić je radio sjajan posao u turopoljskom prvoligašu. Preuzeo ih je u studenom prošle godine kada su bili na dnu i u nevjerojatnom raspletu uspio ostati u prvoj ligi. Na početku nove sezone Gorica je pokazala da će ciljati na puno veće stvari od ostanka u ligi. Sopić je posložio momčad, ali nakon odlaska Jakirovića iz Rijeke dobio ponudu i priliku koju nije htio odbiti. Klub s Rujevice ga je 25. kolovoza imenovao novim trenerom, a na njegovo mjesto u Gorici došao je Dinko Jeličić koji radi čudesan posao. Srušio je Dinamo i Hajduk. 

Rudeš (7. lipnja - 4. rujna 2023.) - Legendarni Robert Prosinečki sjeo je na klupu Rudeša 7. lipnja. Bilo je jasno da mu fali kvalitete i iskustva u momčadi. Pokušao je napraviti čudo, ali nije mu pošlo za rukom. Osvojio je tek jedan bod u sedam kola pa je dobio otkaz 3. rujna. Zamijenio ga je Toni Golem koji je došao iz juniorske momčadi Hajduka. 

Velika Gorica: Gorica protiv Slaven Belupa u 6. kolu Prve HNL

Slaven Belupo (5. lipnja - 4. rujna 2023.) - Želimo se okrenuti mladim igračima i težimo atraktivnoj igri, poručili su iz Slaven Belupa na početku sezone i angažirali Nizozemca Ricarda Moniza. Došao je kao trener s velikim životopisom, trenirao je RB Salzburg, Ferencvaros, Randeres i Lechiju, no u Belupu je izdržao manje od tri mjeseca. Klub ga je smijenio 4. rujna i angažirao Roya Ferenčinu. Pobijedio je jednom, triput izgubio i triput remizirao.

Osijek (24. travnja - 4. listopada 2023.) - Stjepan Tomas je na klupu Osijeka došao 24. travnja. Prekinuo je sušu od tri mjeseca bez pobjede i unio novu energiju u klub pa na kraju doplivao do trećeg mjesta i plasmana u Europu. Ušao je u sezonu s četiri pobjede u nizu. Sve je bilo idealno i kao u bajci, ali onda je uslijedilo ispadanje iz Europe od Adane i kriza rezultata u HNL-u. Sve se raspalo nakon poraza od Dinama (3-2) kada su prosuli 2-0. Tomas se zadržao još mjesec dana, ali nije uspio ništa promijeniti. Uprava ga je smijenila 4. listopada i prošlog tjedna imenovala Zorana Zekića. U 14 utakmica slavio je sedam puta, triput remizirao i četiri puta izgubio.

Navijači Hajduka nakon smjene Leke: 'Ovo je najveće pojačanje za klub. Popravilo mi je dan'
Navijači Hajduka nakon smjene Leke: 'Ovo je najveće pojačanje za klub. Popravilo mi je dan'
Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

Hajduk (31. prosinca 2022. - 23. listopada 2023.) - Posljednju smjenu u HNL-u vidjeli smo u ponedjeljak navečer. Ivan Leko došao je u Hajduk na početku proljetnog dijela sezone. Osvojio je Kup i drugo mjesto, ali cilj je bio samo jedan. Osvojiti naslov prvaka. Čelnici su bili široke ruke pa su pojačali momčad. Sve je bilo idealno, klub je plivao na valu euforije, bio je u nizu od pet pobjeda, ali onda je Istra došla na Poljud i ugasila svjetlo. Od tada je sve krenulo naopako. Hajduk je izgubio četiri od šest utakmica i Ivan Leko je postao bivši. Naslijedio ga je Mislav Karoglan koji je prvi ove sezone dobio otkaz u ligi. Sada mijenja posljednjeg. Leko je vodio momčad u 37 natjecateljskih utakmica u kojima je pobijedio 22 puta, četiri  puta remizirao, dok je izgubio 11 puta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše