Obavijesti

Sport

Komentari 97

Tko je zadnji put razbio Dinamo u HNL-u? I tko je zadnji Dinamu zabio hat-trick? Naravno, lokosi

Tko je zadnji put razbio Dinamo u HNL-u? I tko je zadnji Dinamu zabio hat-trick? Naravno, lokosi

Dinamo je u posljednjih deset godina samo šest puta izgubio na Maksimiru s tri ili više golova razlike u svim natjecanjima

VIDEO

Na golu Dinama bio je Dominik Livaković, ispred njega Filip Benković, Borna Sosa, Ante Ćorić, Dani Olmo... Na suprotnoj strani su stajale buduće zvijezde Dinama Lovro Majer i Luka Ivanušec.

Pokretanje videa...

Dinamo Loksa 00:30

Bilo je to u ožujku 2018. godine, Lokomotiva je tada slavila 4-1 na Maksimiru i zakomplicirala utrku za naslov prvaka. Bila im je to prva pobjeda protiv gradskog rivala, dva gola utrpali su Lovro Majer i Lirim Kastrati, budući dinamovci. 

Zagreb: Lokomotiva ubilježila prvu pobjedu protiv Dinama u HNL-u

Na koncu su 'modri' ipak osvojili titulu ispred Rijeke i Hajduka. Sve do danas je to Dinamu bio najteži poraz u HNL-u i posljednji put kada su od nekoga izgubili tri razlike, a povijest se ponovila. Lokosi su nakon šest godina opet očitali bukvicu hrvatskom prvaku i razbili ga na Maksimiru!

Lokomotiva je u zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a pobijedila Dinamo 3-0 i zagorčala mu život u borbi za naslov prvaka. A koliki je to udarac za klub, najbolje otkriva podatak da je Dinamo u posljednjih deset godina u svim natjecanjima samo šest puta na Maksimiru izgubio s tri ili više golova razlike.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu SuperSport HNL-a

U studenome 2014. godine je RB Salzburg slavio 5-1 u Europskoj ligi, dvije godine kasnije Juve je bio bolji s 4-1 u grupnoj fazi Lige prvaka, a u spomenutoj utakmici u ožujku 2018. godine 'lokosi' su pobijedili 4-1. U prosincu 2019. godine, u posljednjem kolu grupne faze LP, Manchester City je slavio 4-1, a četiri gola je u listopadu 2022. godine utrpao Milan (4-0). Bio je to najteži poraz na Maksimiru sve do danas i briljantne partije Duje Čopa koji je utrpao tri gola.

Opet je zablistao protiv bivšeg kluba. Ne zaboravimo i kako ih je u dresu Šibenika prošle sezone izbacio iz polufinala Kupa. A znate li tko je posljednji igrač koji je u HNL-u zabio 'modrima' hat-trick? Hrvatski reprezentativac Ante Budimir. Bilo je to 25. srpnja 2014. godine, Lokomotiva je vodila 3-1 deset minuta prije kraja, ali Dinamo je okrenuo u završnici i slavio 4-3.

Može li Jakirović probuditi Dinamo?

Prvi dio sezone bio je turbulentan i dramatičan na Maksimiru. Klub je ispao iz Lige prvaka i Europske lige pa na jedvite jade prošao u šesnaestinu finala Konferencijske lige. Nizao je i poraze u HNL-u, Hajduk je bježao na vrhu, a Sergej Jakirović je opasno visio.

Konferencija za medije nakon utakmice između Dinama i Lokomotive

Ipak, čelnici su mu vjerovali i davali šansu za šansom. Kako je sezona odmicala, tako se stabilizirala situacija pa su svi u klubu s nestrpljenjem čekali pauzu i zimski prijelazni rok. Jakirović je doveo igrače koje je htio, uskoro bi trebao stići i Josip Brekalo, ali i dalje puno toga ne funkcionira u Dinamu. Momčad je opet djelovala bezidejno, tromo i nemoćno. Ni sam Jakirović ne zna zašto i pitanje je ima li rješenje kako spriječiti strmoglavi pad svoje momčadi. Brekalo je trenutno jedini razlog za optimizam i donosi nadu da je on taj koji može preokrenuti stvari. 

Jakirović je najavljivao puno bolji, okomitiji i moćniji Dinamo u nastavku sezone, no s klubom je pretrpio novi debakl. Imaju tek utakmicu manje u odnosu na Hajduk koji ima sedam bodova više i plovi na valovima nezapamćene euforije prouzročene dolaskom Ivana Perišića. Teški su dani pred Jakirovićem...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu