Sport

Komentari 7

Sjećate se ovog stravičnog loma noge? Hoda nakon 5 tjedana

Sjećate se ovog stravičnog loma noge? Hoda nakon 5 tjedana

UFC veteran i bivši prvak srednje kategorije stravično je slomio nogu u borbi s Uriahom Hallom krajem travnja. Iz prvog udarca na meču izašao je s ozljedom potrgane potkoljenice

Da je ljudsko tijelo sposobno za nevjerojatnu regeneraciju u datim okolnostima najbolje dokazuju sportaši. Na uzorku nekolicine ljudi, sportaši statistički brže zacjeljuju od prosječnog čovjeka, a isti slučaj bio je i kod borca Chrisa Weidmana.

POGLEDAJTE VIDEO: Direkt u glavu s Filipom Pejićem

UFC veteran i bivši prvak srednje kategorije stravično je slomio nogu u borbi s Uriahom Hallom krajem travnja. Iz prvog udarca na meču izašao je s ozljedom potrgane potkoljenice koja bi prosječnog čovjeka udaljila od životnih aktivnosti na nekoliko mjeseci.

MMA: UFC 261-Hall vs Weidman MMA: UFC 261-Hall vs Weidman

No, Weidman već nakon pet tjedana hoda i oslanja se na potrganu nogu.

Razlozi za tako brz oporavak su, ustvari, prilično banalni. Prvo, sportaš se hrani mnogo bolje od prosječnog čovjeka pa tijelo opskrbljuje svim prijeko potrebnim nutrijentima, pogotovo kada dođe do teže ozljede. Drugo, ima mnogo više vremena posvetiti se oporavku s naglaskom na posjete fizioterapeutu, koji su nerijetko jedni od najboljih specijalista svojeg područja.

Također, ima pristup najmodernijim tehnologijama zbog kojih cijeli proces traje puno kraće nego kod prosječnih ljudi. Dakako, treba naglasiti i snagu volje koja je u sportaša itekako izraženija, a baš se u tome krije ključ nevjerojatno brzog oporavka.

Bilo kako bilo, Chris Weidman nešto više od mjesec dana nakon stravičnog loma noge korača u ekspresan povratak na borilišta. 

Najčitaniji članci