Obavijesti

Sport

Komentari 150

Glasovao po naredbi: Izbornik Katara morao biti za Ronalda!

Glasovao po naredbi: Izbornik Katara morao biti za Ronalda!
7

Predsjednik saveza rekao mi je da bodove dodijelim Ronaldu kako bismo pomogli podići Blatterov ugled i zahvalili se za SP u Kataru, kaže izbornik Al Zarraa Fahad

VIDEO

Ugledni ESPN donosi priču o pozadini glasovanja u izboru za Zlatnu loptu. Cristiano Ronaldo osvojio je prestižnu nagradu ispred Lionela Messija i Francka Riberyja. Ronaldo je imao 1365 bodova ispred Messija koji ima 1205 bodova i Francka Riberyja na trećem mjestu sa 1127 bodova. 

Otkriveno je i za koga su glasovali Ronaldo i Messi. Portugalac je bodove dao Falcauu, Baleu i Özilu, a Messi suigračima Xaviju, Neymaru i Iniesti. 

No ono što bi se moglo pretvoriti u skandal je priča koju donosi ESPN. Katarski izbornik Al Zarraa Fahad navodno je morao glasovati za Cristiana Ronalda. 

- Predsjednik saveza rekao mi je da glasam za Ronalda kako bih pomogao popraviti ugled Seppu Blatteru i u znak zahvale što je Katar dobio organizaciju SP-a 2022. godine - rekao je Al Zarraa, prenosi ESPN.

Podsjećamo, Cristiano Ronaldo je zbog Seppa Blattera umalo propustio dodjelu Zlatne lopte. Portugalac je nakon neukusne Blatterove šale na njegov račun rekao kako ne želi ni čuti za Zlatnu loptu. 

U to je vrijeme u kladionicama veliki favorit za nagradu bio Franck Ribery. 

No u međuvremenu je Blatter sve više hvalio Ronalda, Fifa je čak produljila vrijeme glasovanja za Zlatnu loptu što je najviše išlo na ruku Ronaldu i na kraju je Portugalac dobio nagradu.

- Pa 50 godina uzimali su se u obzir trofeji koje su igrači osvojili. No otkako je Fifa preuzela nagradu to se promijenilo. Ako se ovo nastavi, sljedeće godine nagradu će opet osvojiti Ronaldo ili Messi, godinu iza te, Messi ili Ronaldo - rekao je Michel Platini, nezadovoljan što je Ribery ostao bez nagrade iako je osvojio pet trofeja s Bayernom prošle godine.

Fifin 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od 2011. godine kada su se spojile nagrade Fifinog nogometaša godine i France Footballove Zlatne lopte. Glasaju izbornici i kapetani reprezentacija te novinari navedenog lista.

Zanimljivo, svi iz Katara dali su bodove Ronaldu, izbornik, kapetan reprezentacije i predstavnik medija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti