Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
97 komentara

Skandal trese teniski svijet: Sestre Williams dopingirane?

Skupina ruskih hakera Fancy Bear hakirala je bazu Svjetske antidopinške agencije (WADA) i preuzela dokumente u kojima se navodi kako je sestrama Williams dopušteno korištenje zabranjenih supstanci

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club
Foto: TONY O'BRIEN
97 komentara

WADA je potvrdila hakerski napad, a sestre Williams su samo neke od sportaša/ica kojima je dopušteno korištenje dopinga. No one su zasigurno najzvučnija imena na toj listi. Fancy Bear navodi da je Sereni Williams dozvoljeno da, između ostalih, koristi supstance oksikodon i hidromorfon 2010., 2014. i 2015. godine. Ovo je skandal svjetskih razmjera ako se uzme u obzir da je Serena najbolja tenisačica u povijesti.

Njezinoj starijoj sestri Venus dozvoljeno je korištenje prenizona i prednizolona 2010., 2011., 2012. i 2013. godine. U dokumentima se ne navodi dijagnoza sportaša, koja je navela WADA-u da im dopusti korištenje zabranjenih supstanci.

Gimnastičarka Simone Biles također je koristila doping, a nedavno je na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru osvojila četiri zlatne medalje. Njoj je korištenje dopinga bilo dozvoljeno 2013. i 2014. godine.

Ruski hakeri naveli su da je ovo samo početak i da su otkrivene informacije samo vrh sante leda. Najavljuju nove šokove kada su u pitanju najbolji svjetski sportaši.

Naši partneri pišu
Message