Obavijesti

Sport

Komentari 32

Skandal u Barceloni: Klub je plaćao potpredsjednika sudaca. Prijeti im izbacivanje iz lige...

Skandal u Barceloni: Klub je plaćao potpredsjednika sudaca. Prijeti im izbacivanje iz lige...

Morate znati da ova priča nije slučajno izašla baš sad kad nam ide jako dobro. To nije slučajnost. Klub će napraviti sve da zaštiti svoj integritet i ugled, rekao je predsjednik Barcelone Laporta

VIDEO

Kada je Joan Laporta zasjeo u predsjedničku fotelju Barcelone, dočekala ga je katastrofa. Bio je to novi početak kluba nakon ere katastrofalne vladavine bivšeg predsjednika Josepa Bartomeua koji se rasipao novcem kao da raste na stablu. Igračima je davao ogromne plaće i razne bonuse, radio sumnjive transfere i nepromišljenim potezima doveo klub na prag bankrota. 

Barcelona je bila u dugu od milijardu eura. Novi predsjednik morao je rezati plaće i rješavati se skupih igrača, veliku financijsku injekciju donio dolaskom novih sponzora, prodao 10 posto TV prava na čak 25 godina. Klub se financijski stabilizirao i osovio se na noge, doveo pojačanja, no u javnosti su se pojavile informacije o sumnjama da su plaćali suđenje.

LaLiga - Villarreal v FC Barcelona

Španjolsko državno odvjetništvo započelo je s istragom tvrtke DASNIL 95, koja je u vlasništvu Josea Enriqueza Negreire, inače iskusnog španjolskog suca i bivšeg potpredsjednika tehničke komisije La Lige koja je zadužena za suce. Kakve to veze ima s Barcelonom? Prema pisanju madridskog AS-a, klub je u razdoblju od 2016. do 2018. godine u tri navrata uplatio 1.4 milijuna eura na račun spomenute tvrtke. Negreiro novac nije prijavio poreznoj upravi,  što je dodatno probudilo sumnje na nepoštene radnje, a iz tehničke komisije La Lige otišao je 2018. godine, nedugo nakon posljednje uplate.

Na pitanje zašto nije prijavio navedene uplate, Negreiro se branio kako je samo pružao usluge savjetovanja. Njegova funkcija u Barceloni navodno je bila savjetovanje igrača oko toga kako se ponašati prema sucima na utakmicama obzirom na sudačka pravila. I sam klub potvrdio je kako je koristio usluge vanjskog savjetnika. 

Champions League - FC Barcelona unveil Marcos Alonso

Bivši predsjednik Josep Bartomeu, koji je bio na čelu kluba između 2016. i 2018. godine i skoro ga odveo u bankrot, pokušao je umanjiti svoju krivicu tvrdnjama kako je klub istoj tvrtki uplaćivao novac i 2003. godine, kada je na vlasti bio Laporta. O svemu se oglasio i on.

- Ne opovrgavam da je Barcelona koristila i plaćala savjetodavne usluge vezane za suđenje, što je praksa u svim velikim klubovima. To više ne radimo jer takve savjetnike sad imamo unutar kluba - kazao je Joan Laporta.

Barcelona ove sezone briljira u La Ligi. Ima čak 11 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid i blizu je osvajanja naslova prvaka prvi put nakon 2019. godine. Laporta tvrdi kako su ove informacije puštene u javnost upravo u ovome trenutku kako bi se ukaljao ugled kluba i probudile sumnje na nečasne radnje. 

LaLiga - FC Barcelona v Villarreal

- Morate znati da ova priča nije slučajno izašla baš sad kad nam ide jako dobro. To nije slučajnost. Klub će napraviti sve da zaštiti svoj integritet i ugled, a na svaki pokušaj da nas se ocrni i da se izvrne istina reagirat ćemo na odgovarajući način.

Ako se, pak, dokaže da je Barcelona s ovim uplatama utjecala na suđenje, klubu prijeti oduzimanje bodova ili najrigoroznija kazna, a to je izbacivanje iz La Lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...