Skandal u Italiji: Sudac je na utakmicu talijanskog superkupa doputovao s Interovom torbom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 14

Skandal u Italiji: Sudac je na utakmicu talijanskog superkupa doputovao s Interovom torbom

Skandal u Italiji: Sudac je na utakmicu talijanskog superkupa doputovao s Interovom torbom

Juve bi se mogao žaliti, ali teško da će nešto postići s time. Inter je zasluženo slavio i osvojio trofej. A jedina mogućnost je da talijanski nogometni savez kazni Doverija. No, i to je upitno

VIDEO

Velika pogreška Alexa Sandra i gol Alexisa Sancheza za 2-1 u 120. minuti produžetka donijeli su Interu prvi Superkup nakon deset godina čekanja.

Pokretanje videa...

Čudan video Brozovića 00:18

No, nitko ne priča o sjajnoj utakmici Intera i Juventusa, sjajnim potezima, lijepim golovima. Glavna tema u talijanskoj javnosti je glavni sudac Daniele Doveri. Igrači 'stare dame' bili su nezadovoljni njegovim suđenjem. Stalno su mu prigovarali, skakali i prosvjedovali na svaku njegovu odluku, a posebno ih je razljutio kada je De Sciglio u prvom poluvremenu srušio Edina Džeku, a talijanski sudac je odmah pokazao na bijelu točku. Kontakt je postojao, ali minimalan. Pitanje je je li intenzitet dovoljan za jedanaesterac.

No, navijače Juventusa je još više razljutila fotografija koja je procurila na društvenim mrežama nakon utakmice. Naime, Daniele Doveri je na utakmicu putovao s Interovom torbom. Korisnici društvenih mreža uhvatili su ga na milanskom aerodromu. I to nije nimalo bezazleno. Samim time dovodi se u pitanje njegov integritet i regularnost utakmice jer nedopustivo je da jedan sudac simpatizira klub kojem sudi utakmicu. Takvo nešto ozbiljno krši sudački kodeks. Jednostavno, suci moraju biti neutralni. 

Možda je Doveri jednostavno bio u žurbi pa mu je torba s Interovim grbom bila prva pri ruci. No, profesionalni sudac ipak bi trebao razmišljati o ovakvim stvarima. Dakako, ova fotografija podignula je veliku buru u javnosti, posebice među simpatizerima Juventusa.

Juve bi se mogao žaliti, ali teško da će nešto postići s time. Inter je zasluženo slavio i osvojio trofej. A jedina mogućnost je da talijanski nogometni savez kazni Doverija. No, i to je upitno.

Italian Super Cup Final - Inter Milan v Juventus

Sjetimo se samo španjolskog suca Jesusa Gila Manzana koji je nekoliko puta uhvaćen kako nosi vrećice s grbom Real Madrida, no nitko ga nikada nije kaznio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner