Obavijesti

Sport

Komentari 2

Skijanje, SK: Riesch tri boda ispred Vonn prije zadnje utrke

Skijanje, SK: Riesch tri boda ispred Vonn prije zadnje utrke
1

Slovenka Tina Maze slavila je u današnjem slalomu s pet stotinki prednosti pred Austrijankom Marlies Schild, koja je već ranije osigurala mali Kristalni globus...

VIDEO

Maria Riesch se uoči posljednje utrke Svjetskog kupa skijašica vratila na prvo mjesto ukupnog poretka. Ispred najveće suparnice Lindsay Vonn ima tri boda prednosti.

Epilog je to posljednjeg slaloma sezone voženog danas u švicarskom Lenzerheideu. Dugo je bilo upitno hoće li se, zbog loših vremenskih uvjeta, utrka uopće i održati. Na kraju se ipak vozilo, ali po jednako postavljenoj stazi u obje vožnje, a u takvim se uvjetima najbolje snašla Slovenka Tina Maze koja je slavila s pet stotinki prednosti pred Austrijankom Marlies Schild, koja je već ranije osigurala Mali globus, odnosno 64 stotinke ispred Slovakinje Veronike Zuzulove.

Maze je slavila 11. put u karijeri u Svjetskom kupu, donijevši Sloveniji prvu slalomsku pobjedu nakon 11 godina. Ujedno je osigurala treće mjesto u ukupnom poretku čime je postala prva Slovenka koja je završila sezonu na jednom od prva tri mjesta u utrci za Velikim globusom.

No, važnije su se stvari u petak događale u dvoboju između Riesch i Vonn. Amerikanka je u utrku ušla s 27 bodova prednosti, ali jasno je bilo da će Risech, koja je bolja slalomašica, moći to prestići. To se i dogodilo, premda je prednost Njemice nakon današnje utrke mogla biti i veća. Naime, Riesch je nakon prve vožnje bila druga, a Vonn 14. No, Amerikanka je u nastavku napredovala za jedno mjesto, a Riesch je puno griješila i pala na četvrtu poziciju uzevši 50 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rezultat uoči subotnjeg veleslaloma, ukoliko uopće bude održan zbog problema s vremenom, jest 1728-1725 u korist Riesch.

Dodajmo još da je Ana Jelušić u petak zauzela 25. mjesto s 2.44 sekunde zaostatka za pobjednicom, ali je ostala praznih ruku budući da na završnici sezone samo 15 najboljih dobiva bodove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener