Obavijesti

Sport

Komentari 2

Skinuli domaćine: "Gaučosi" senzacija Svjetskog prvenstva

Skinuli domaćine: "Gaučosi" senzacija Svjetskog prvenstva
1

Argentinci su šokirali Šveđane, dobili su ih pet razlike. Na SP-u u Portugalu 2003. na sličan su način pobjedili Hrvatsku, koja je tad osvojila naslov svjetskog prvaka

VIDEO

Uzeli su bod Koreji, ostali za gol kratki u okršaju s Poljacima i dobili Slovake. No nitko Argentinu nije shvaćao potpuno ozbiljno sve dok nisu pobijedili Švedsku. Trijumf 27-22, pet razlike kao udarac švedskim ambicijama i dokaz da u Buenos Airesu nije baš svima idol Leo Messi. Ima i rukometaša.

- Na turniru u Parizu namučili su Francuze, a to ne može bilo tko, bez obzira na to što je bila riječ o pripremnoj utakmici. Odmah je bilo jasno da je u toj momčadi nešto pozitivno - komentirao je Vlado Šola, trener hrvatskih golmana.

Sjeća se Šola tih plavo-bijelih dresova iz Portugala 2003. godine. Tad su nas Argentinci šokirali u prvoj utakmici SP-a na kojem je Hrvatska na kraju uzela zlato.

- Nisam branio u toj utakmici, sjedio sam na klupi, ali sjećam se da smo cijelu utakmicu vodili pa odjedanput počeli promašivati zicere, sedmerce... Oni su to iskoristili, preokrenuli i pobijedili - prisjetio se Šola i dodao:

- Ali u tom trenutku nismo ni znali koliko smo dobri, prvenstvo je tek počinjalo, a godinu prije bili smo zadnji na Europskom prvenstvu.

Argentinci nikad na SP-u nisu bili bolji od 15. mjesta, ali u Švedskoj izgledaju sjajno. Uvjerit će se u njihovu snagi i Hrvatska, u drugom krugu sigurno će igrati protiv njih. Nasreću, rukometni Leo Messi je u našem dresu. Nosi broj četiri...

- Istina je da Argentinci nemaju velika imena, ali očito su izuzetno opasan protivnik. Jer nije tu riječ o jednoj utakmici, oni odlično igraju već četiri zaredom. Morat ćemo i mi biti oprezni susretnemo li se s njima u drugom krugu. No još je daleko ta utakmica, imamo još puno posla do tad - kaže trener naših golmana Vlado Šola.

Šveđani sad s pravom računaju na naslov prvaka

Pobjeda protiv Švedske drugi je veliki skalp koji su argentinski rukometaši uzeli u posljednjih osam godina, a to bi moglo značiti da će ovog puta do kraja otići domaćin. Červarovoj Hrvatskoj poraz od 'gaučosa' očito je bio pomogao, možda sad pomogne i domaćinima ovog prvenstva - Šveđanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti