Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Skoro su mi slomili noge, a na kraju je sve završilo - selfijem'

'Skoro su mi slomili noge, a na kraju je sve završilo - selfijem'
1

Nakon toga su me gledali kao da će me stvarno ubiti. Ali... što da kažem? Kada imam loptu u svojim nogama, za mene je to potpuno novi svijet, riječi su Cityjeve zvijezda Gabriela Jesusa

VIDEO

Gabriel Jesus je jedna od najvećih mladih nogometnih senzacija-. Zvijezda Manchester Cityja je ove sezone zabio osam pogodaka i dodao tri asistencije u 16 utakmica.

Profesionalnu karijeru je započeo u  Palmeirasu, a s prvim nogometnim koracima je, baš kao i mnogi drugi veliki Brazilci, započeo na ulicama. Njegov nevjerojatan talent nije ostao nezapažen među starijim protivnicima protiv kojih je igrao.

- Kada sam imao 13 godina krenuo sam igrati s odraslima na Várzei. OK, svi u São Paulu znaju o čemu pričam i vjerojatno se smiju sada, ali za sve ostale ću objasniti...  Várzea je nešto poput ulične košarke u Americi, ili poluprofesionalne nogometne lige u Europi. Tereni su blatnjavi, puni prašine i igraš protiv marmanja - 'tvrdog' muškarca koji je poznat kao ekstremno snažan. Puno se grdih stvari događalo na terenu - objasnio je Gabriel Jesus u Players Tribuneu pa je nastavio:

- Nikada neću zaboraviti jednu situaciju... Igrali smo važnu utakmicu protiv velike momčadi. Uvijek su imali jednu od najboljih momčadi, ali nije ih bilo par godina zbog razloga u koje ne želim ulaziti jer ovo vjerojatno čitaju i djeca. To im je bila povratnička godina i igrali su protiv nas da se kvalificiraju na završni turnir. Sjećam se da su me svi njihovi igrači gledali prije utakmice i pitali 'Tko je ovaj mali? Je li ovo ozbiljno? Bilo je ozbiljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon četiri minute igre predriblao sam njihovog najboljeg braniča i zabio gol, svi su gledali u mene s pogledom koji je govorio 'uništit ćemo te'. I krenuli su me udarati svaki put kad bih dirnuo loptu. Bili su ludi - kao da su namjerno išli na mene da me ozlijede. U veznom redu su imali jednog niskog igrača koji je bio poznat kao nasilnik i on mi je stalno govorio: 'Polomit ću ti noge ako me još jednom predriblaš.

- A ja sam primio loptu... i ponovno ga prošao. Bilo je kao u NBA-u. Samo je pao na stražnjicu. Nakon toga su me gledali kao da će me stvarno ubiti. Ali... što da kažem? Kada imam loptu u svojim nogama, za mene je to potpuno novi svijet. Kada sam sljedeći put dobio loptu, dodao sam bez gledanja loptu suigraču koji je zabio gol. Publika je poludjela.

- Utakmica je završila 2:2, a mi smo ih dobili na jedanaesterce. Bili su toliko ljutiti. Nakon posljednjeg zvižduka, nasilnik se okrenuo prema meni i rekao mi: 'Mali, rekao sam ti da ću ti polomiti noge. Vidimo se na parkiralištu.' Bio je ozbiljan. Bilo je napeto, mislio sam da se neću izvući, ali srećom su me suigrači zaštitili. Okupili su se oko mene i bez problema me preveli preko parkirališta tako da sam sigurno stigao kući.

Na kraju je sve završilo prilično neočekivano i - sretno...

- Ali to nije kraj čitave priče. Prošloga Božića dok sam bio kod kuće u posjeti obitelji, morao sam u banku riješiti nekakvu papirologiju. S automobilom sam stigao na parkiralište, a tip koji je prodavao karte u kućici mi je bio nevjerojatno poznat... I on je u mene gledao kao da me zna. Dao mi je kartu, ali je i dalje gledao u mene. I onda je rekao: 'Hej - mali! Mali!' A ja sam zbunjeno gledao u njega. Rekao je, 'Sjećaš me se? The Várzea, brate! Ja sam ti htio polomiti noge!' Odmah sam pomislio 'Bože'. Nisam imao pojma što će sada napraviti. A onda mi je rekao 'Čovječe, stvarno sam ti htio polomiti noge. Možeš li vjerovati?'

- Ja sam želio ostati cool pa sam rekao: 'Ma daj, ma nisi. Znam da si se šalio. A on je odvratio: 'Ne, ne. Stvarno sam ti išao polomiti noge. A sada igraš za moju najdražu momčad, čovječe! Obožavam te! Ne mogu vjerovati! Možeš li zamisliti da sam ti slomio noge?' Ismijali smo se i na kraju fotografirali zajedno - otkrio je Gabriel Jesus.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića