Obavijesti

Sport

Komentari 829

'Trening' pošao po krivu: Škoti ponovo osramotili Hrvatsku!

'Trening' pošao po krivu: Škoti ponovo osramotili Hrvatsku!
12

Hrvatska reprezentacija umjesto najavljenog Štimčevog 'treninga' dobila je još jednu lekciju od Škotske, koja nas je ponizila i u Glasgowu s 2-0. Ipak idemo u play-off

VIDEO

Plasirali smo se u dodatne kvalifikacije tako da će utakmica za nas biti poput treninga, bahato je i bez ikakvog pokrića nakon poraza od Belgije u Maksimiru Igor Štimac najavio pobjedu protiv Škotske.

No hrvatski izbornik dobio je još jedan veliki šamar, a hrvatskim navijačima priredio je još jedan debakl s hrvatskom reprezentacijom.

Kao da sramotni poraz u Zagrebu u lipnju nije bio dovoljna opomena da se nešto promijeni među 'kockastima', a večeras su na kultnom Hampden Parku doživjeli još veći debakl izgubivši od Škotske 2-0!

- Dajte mi Francusku u doigravanju! - uskliknuo je Štimac uoči posljednjeg dvoboja kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom da je u dvije utakmice hrvatska reprezentacija od 'velesile' Škotske primila tri gola i nije uzela bod, Francuzi bi nas pregazili kao 'plitak potok'.

No najžalosnije je što novi poraz od Škotske zapravo nimalo ne iznenađuje jer 'kockasti' već dulje vrijeme ne liče na momčad.  Tako je bilo i večeras u Glasgowu u kojem je Hrvatska imala prividnu dominaciju na terenu, a Škotska je realizirala prilike.

Domaćini su poveli u 28. minuti preko Snodgrassa, koji je lakoćom nadskočio Lovrena i zakucao glavom u Pletikosinu mrežu. Samo tri minute kasnije Snodgrass je umalo povisio vodstvo, no pogodio je stativu.

U nastavku ulazak Eduarda i Perišića malo toga je promijenio, a o igri Hrvatske govori podatak da je prvi udarac u okvir pao u 55. minuti preko Modrića.

A onda se dogodila 72. minuta u kojoj je sudac pokazao na bijelu točku nakon što je Vida srušio Anyu. Bannan je pucao, ali Pletikosa je skinuo udarac, no na odbijanac je natrčao Naismith, koji je zabio za 2-0 pobrinuvši se za veliku sramotu Hrvatske.

Danska 'pomela' Maltu i odvela Hrvatsku u doigravanje

Samo čudo u skupini B moglo je udaljiti Hrvatsku od doigravanja za Svjetsko prvenstvo, no ono se nije dogodilo. Armenija, unatoč dva vodstva, je remizirala protiv Italije, a Danska je pobjedom protiv Malte 6-0 postala najlošija drugoplasirana momčad te ne ide u dodatne kvalifikacije. Mala je to utjeha hrvatskoj reprezentaciji, kojoj će, s obzirom na ovakvu 'igru', svaki protivnik biti iznimno težak izazov.

Hrvatskoj dva poraza i tri remija protiv Škotske

Nakon novog večerašnjeg debakla Hrvatska je i dalje bez pobjede protiv Škotske. Škoti su dvaput slavili u ovim kvalifikacijama, a triput remizirali - dvaput u kvalifikacijama za SP 2002. godine i u prijateljskoj utakmici prije pet godina. Ujedno je to i prva pobjeda Škotske na Hampden Parku u ovim kvalifikacijama.

Kvalifikacije za SP, 10. kolo:

  • Škotska - Hrvatska 2-0
  • Belgija - Wales 1-1
  • Srbija - Makedonija 5-1

Konačni poredak skupine A:

  • 1. Belgija         26 
  • 2. Hrvatska     17
  • 3. Srbija          14
  • 4. Škotska      11
  • 5. Wales         10
  • 6. Makedonija  7

Štimac je ušao u povijest kao najgori hrvatski izbornik ikad

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 829
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu