Obavijesti

Sport

Komentari 15

Skromna podrška: Tek petero navijača bodrilo naše u Lilleu

Skromna podrška: Tek petero navijača bodrilo naše u Lilleu
1

Veleban je stadion Pierre-Mauroy u Lilleu i njegova košarkaška kulisa, no kakva god dvorana bila, broj navijača koji su došli bodriti Hrvatsku bio je malen. Njih pet

VIDEO

Trebala bi u liječničkim knjigama biti poseban opis pod imenom navijač hrvatske košarkaške reprezentacije. Vjerojatno ste prepoznali najčešće simptome.

Očituju se u: "Nikad više!" u rujnu, "Dobar je ovaj mali" u studenom, "Bogdanović bi trebao na All-Star" u siječnju, "Izborili smo Euroligu" u ožujku, "Imamo xy predstavnika na Final Fouru" u svibnju, "On je izbornik, to je najbolje rješenje" u lipnju, pa onda i "Gazimo sve na pripremama, idemo po medalju ovaj put!" u srpnju i kolovozu. Petoricu košarkaških mazohista pronašli smo na tribinama stadiona Pierre Mauroy u Lilleu, radi se o Vicku, Tomislavu, Franu, Brunu i Ivanu, a to što poimence nabrajamo sve hrvatske navijače dovoljno govori koliko smo nisko pali.

- Ma mi sigurno idemo i na sljedeće natjecanje. Bili smo u Sloveniji prije dvije godine, došli smo ovdje i ići ćemo i dalje uz reprezentaciju. Sad čekamo Dragana Bendera da stasa - kaže nam Vicko, uz napomenu kako je društvo skupljeno sa svih krajeva Hrvatske, ali svi studiraju u Zagrebu.

- Idemo za Pariz, plan je bio da se vratimo na četvrtfinale sa Srbijom, ali... Jel' treba uopće išta komentirat!? - pitao je Tomislav, pa nastavio:

- Dobra je vijest što nećemo imati internet pri ruci, nego samo u nekom fast-foodu, pa nećemo morati čitati sve o ovoj katastrofi.

Katastrofa je, naravno, težak poraz od Češke u osmini finala.

- Pali smo bez ispaljenog metka. Ali valjda će sad otići svi mlohavci, pa da se s mlađima barem potučemo na idućim natjecanjima. Jedino je Rok Stipčević super lik, on nas je jedini došao pozdraviti nakon utakmice, ostali su samo onako dignuli ruku - razočaran je Vicko, što je i razumljivo poslije tisuća prijeđenih kilometara.

Usporedbe radi, Marco Belinelli kao velika NBA zvijezda imao je strpljenja za slikanje s 50-ak talijanskih navijača samo koji sat poslije našeg debakla. Kad već spominjemo deset puta više talijanskih navijača, našu grupicu zaboljelo je što je u Lilleu bilo i stostruko više navijača Srbije.

- Oni imaju pokriće, imaju rezultate, pa je to razumljivo. Ali ne znam kako bih podnio da smo opet izgubili od njih, Čilić i vaterpolisti već su me doveli na rub - mahnuo je glavom Vicko.

Ali, eto, za utjehu mu ostaje što smo barem izbjegli Srbiju u četvrtfinalu... Prije utakmica u Lilleu, mladići su pogledali i svih pet utakmica Hrvatske u Zagrebu.

- Muka mi je jer ni u Areni nije bilo previše navijača. Da smo im tad dali pravu podršku, sigurno bi se izbjeglo ono protiv Gruzije, a umjesto toga, baš kad bi se mi probudili i digli atmosferu, ovi s razglasa raspale Pitbulla ili nešto slično i ubiju nas - razočaran je Tomislav, dok je Fran rekao da nije ni mogla biti bolja podrška u odabranoj sredini.

- Pa zna se gdje je košarkaška publika u Hrvatskoj - zaključio je.

Nažalost, zna se i gdje će biti nastavi li reprezentacija s ovakvim nastupima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše