Obavijesti

Sport

Komentari 34

Skromni napadač čija je zadnja slika bila posljednji pozdrav...

Skromni napadač čija je zadnja slika bila posljednji pozdrav...
1

Dva broda koja su tragala za nestalim zrakoplovom uspjela su locirati olupinu privatnog aviona. Izvukli su tijelo i identificirali ga. To je nogometaš Emiliano Sala. Za pilotom još tragaju...

VIDEO

Za obitelj i prijatelje Emiliana Sale završio je težak period iščekivanja i nade. Emiliano Sala, koji je iz Nantesa putovao prema novom klubu Cardifu u Wales je i službeno proglašen mrtvim, dok se za pilotom Daveom Ibbotsonom još traga.

Policija potvrdila: Identificirali su tijelo igrača Emiliana Sale
Policija potvrdila: Identificirali su tijelo igrača Emiliana Sale

Gotovo tri tjedna prošla su otkako je nestao njihov avion iznad Engleskog kanala. Istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno tijelo. Identificirao ga je mrtvozornik.

Tko je bio Emiliano Sala?

Izuzev Pariza golovi i nisu tako često viđena stvar u francuskom prvenstvu, no u Nantesu ih je Emiliano Sala učinio upravo tim - čestom pojavom. Nakon najvećeg transfera u karijeri, onog u Cardiff, Sala se vraćao u Nantes kako bi se oprostio sa suigračima, a tamo je postavio sliku sa znakovitim opisom 'Posljednji pozdrav'.

Nije bio ni svjestan...

Pokretanje videa...

00:55

Krenuo je avionom nazad i trebao je stići u Cardiff u 21 sat, no nikad se nije pojavio.

Porijeklom iz Santa Fea, Sala je već kao tinejdžer bio povezan s Francuskom te bio u Bordeauxovoj argentinskoj filijali - Proyecto Creceru.

S 20 godina uputio se preko bare te je nakon odličnih sezona u trećoj i drugoj francuskoj ligi napokon zaigrao u redovima Žirondinaca.

Pokretanje videa...

00:31

A tamo je pronašao i svoju drugu obitelj. Marcelo Vada, kadetski trener i njegov sin Valentin koji je također prošao akademiju Proyecto Crecera udomili su Salu u njegovim početcima u Bordeauxu, a Valentin je tada praktički postao njegov mlađi brat.

- Hajde, brate! Molim te vrati se - tweetao je Valentin jutro nakon kobne nesreće, a oglasio se i njegov bivši suigrač te partner u napadu Nantesa Yacine Bammou:

- Teško je, čak i za one oko mene. Često je dolazio kod mene, bio mi je poput brata.

U sezoni 2014./2015. Sala je loše igrao u Bordeauxu, zabio tek jedan gol u 11 susreta, a onda je sljedila još jedna posudba, u Caen, koja mu je donijela transfer u Nantes. Platili su ga tek milijun eura, a on je postajao sve bolji i bolji.

Dvije sezone zaredom zabijao je u svakoj po 12 golova, a onda - eksplozija. Isto toliko golova zabio je u manje od polovice vremena nego što je za to trebalo godinu prije, a u jednom dijelu sezone bio je drugi najbolji igrač Europe po omjeru zabijenih golova i dobivenih minuta, a ispred njega bio je tek Kylian Mbappé.

Bio je fenomenalan, no pod Miguelom Cardosom nije uvijek našao svoje mjesto u prvih 11, a onda je doša Vahid Halilhodžić te ga digao na novu razinu. Stizale su ponude iz Kine, no Argentinca nisu zanimali novci... Već dobar nogomet!

Pristao je naposljetku na ponudu Cardiffa, bilo je primamljivo zaigrati u najboljoj ligi na svijetu, a na Twitteru je već stavio svoju sliku u dresu velškog kluba. Sa smiješkom od uha do uha, jer takav je bio Sala...

- Bio je pristojan, drag i svi su ga voljeli - rekao je predsjednik Nantesa Waldemar Kita, a složio se i njegov bivši trener koji ga je vodio u Caenu, Patrice Garande

- Pred televizorom sam stalno i čekam. Ne mogu vjerovati, ovo nije moguće. Taj dečko je od mog života napravio potpuni užitak i na terenu i van njega tih šest mjeseci - rekao je Patrice Garande.

Pronađena olupina aviona

Nažalost, potvrđeno je najgore. Obitelj nogometaša Emiliana Sale potvrdila je da su privatni istražitelji locirali ostatke zrakoplova na dnu La Manchea. Čini se da su jastuci sjedala pronađeni na obali u Francuskoj bili dobar trag potrage koja je nastavljena u nedjelju ujutro.

- Pronašli su preko sonara nešto sumnjivo na dnu mora. Nakon nekoliko sati provjere, David Mearns (voditelj potrage) nazvao me je i potvrdio da je riječ o avionu u kojem je bio Sala - rekao je dopisnik Sky Newsa Tom Parenter.

Avion je pronađen samo četiri dana nakon što su istražitelji pronašli sjedala.

Uz pomoć sonara i podvodnih kamera, u avionu su primijetili jedno tijelo. Zbog jako teških uvjeta, odlučeno je da se neće ići na akciju izvlačenja aviona, već samo tijela. Identificirali su ga. Bio je to Emilano Sala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani