Obavijesti

Sport

Komentari 23

Policija potvrdila: Identificirali su tijelo igrača Emiliana Sale

Policija potvrdila: Identificirali su tijelo igrača Emiliana Sale
1

Tijelo koje su izvukli iz olupine aviona na dnu Engleskog kanala je Emiliano Sala, potvrdila je policija. Za pilotom Daveom Ibbotsonom još se traga

VIDEO

Obavijestili smo obitelj. Tijelo koje je izvučeno iz olupine aviona na dnu mora identificirao je mrtvozornik. To je nogometaš Emiliano Sala, objavila je policija iz Dorseta

Za obitelj je završio težak period iščekivanja i nade. Emiliano Sala, nogometaš koji je iz Nantesa putovao prema novom klubu Cardifu u Wales je i službeno proglašen mrtvim, dok se za pilotom privatnog aviona Daveom Ibbotsonom još traga.

FILE PHOTO: Ligue 1 - FC Nantes v AS Saint-Etienne

'Tata, bojim se'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ušao sam u avion koji izgleda kao da će se raspasti, dio je posljednje glasovne poruke koju je argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) poslao svojim prijateljima.

Ubrzo nakon polijetanja iz Nantesa 21. siječnja, gdje je Sala bio kako bi se oprostio od suigrača, avion je nestao.

- Idem u Cardiff. Sutra ću već trenirati s novim suigračima. Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... Bojim se - posljednja je poruka Argentinca.

Pokretanje videa...

00:55

Privatna potraga

Potraga za pilotom i bivšim igračem Nantesa je nakon tri dana obustavljena jer spasitelji nisu našli nikakve tragove.

Ta vijest ujedinila je Lea Messija, Kantea, Mbappéa kao i Vahu Halilhodžića koji je trenirao nesretnog nogometaša te su svi skupa uputili obitelji poruku podrške i poslali apel spasilačkim službama da nastave s potragom.

Mnogi sportaši su i uplatili novac kako bi se potraga nastavila, a na kraju su uspjeli.

Obitelj Emiliana Sale unajmila je ljude koji su u tri dana locirali avion na 63 metra dubine, blizu otoka Guernsey u Engleskom kanalu. Avion je lociran točno 17 dana nakon nesreće. Pomoću sonara i podvodnih kamera primijetili su da je u avionu jedno tijelo.

Nakon obdukcije potvrđeno je da se radi o Emlianu Sali.

Prešao u Cardiff

Trebala je to biti sezona iz snova za Salu koji je u Ligue 1 zabio dvanaest golova i zaslužio transfer u Premierligu vrijedan rekordnih 15 milijuna funti. Argentinski nogometaš bio je na putu u svoj novi klub Cardiff, ali u plavom dresu velškog kluba nikad neće zaigrati.

Rođen je u argentinskom Cululuu nedaleko Buenos Airesa 31. listopada 1990. godine. Prošao je nogometnu školu Proyecto Cluba i nakon toga potpisao za francuski Bordeaux i igrao za juniore i B momčad. Za seniore je debitirao s 21-om godinom, ali nakon toga su ga slali na posudbe u francuske niželigaše.

Sezone 2012/12 i 2013/14 proveo je u Orleansu i Niortu gdje je zabio 37 golova u 74 utakmice. S dobrim igrama nastavio je i u francuskom prvoligašu Caenu - u 13 utakmica dao je pet golova i to je bil dovoljno da ga Nantes otkupi od Bordeauxa za milijun eura.

Tri godine i 42 gola kasnije stigao je i poziv iz Cardiffa koji nije mogao odbiti. Željeli su ga i West Ham, Everton, Leicester, Crystal Palace, Fulham i Southampton, ali odlučio se za odlazak u Wales.

Tog 21. siječnja pozdravio se sa suigračima u Nantesu i sjeo u avion...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener