Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Skupljeno je preko 60.000 kn za liječenje Ištvanićeva sina...

'Dinamo je svima nama poput religije i nadam se da će ovo postati tradicionalna humanitarna akcija kako bi se moglo pomoći i ostalim igračima Dinama kojima je to potrebno', rekao je Slavko Ištvanić

Dinamove legende i ikone HNL-a održale nogometni spektakl u Ciboni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
5 komentara

'Dinamovci za Dinamovca' naziv je velike humanitarne utakmice kojom su članovi Dinama okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi” prikupljali novac za sina Dinamove legende Slavka Ištvanića koji boluje od cerebralne paralize.

Centralni događaj bila je prijateljska futsal utakmica 12. svibnja u dvorani Dražena Petrovića.

Na toj utakmici, kojom se obilježavala obljetnica mitskog 13. 5. 1990. i nikad održane utakmice Dinama i Zvezde,sav prihod od prodanih utakmica doniran je za pomoć liječenju sina Dinamove legende. Humanitarka u Ciboni okupila je ikone Dinama i HNL-a. Momčad Dinamo 90-ih koja je igrala pod imenom 'Slavkovi prijatelji' predvodio je bivši kapetan Hrvatske Zvonimir Boban, a igrali su i Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Željko Cupan, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Željko Adžić te Gregor Židan.

- Slavko je kapetan koji je zaista svoj život posvetio Dinamu, igrao je za plave u najtežim situacijama u svom životu i zaista je zadužio naš klub. Nakon karijere se uvijek odazivao naakcije i inicijative navijača Dinama i nikad nam nije okrenuo leđa. Obzirom na obiteljsku situaciju koju ima, mi smo mu odlučili ovim putem pomoći u participiciji svakodnevnih fizikalnih terapija idrugih potreba za njegovo zdravstveno poboljšanje i time vratiti bar malo za sve što je učinio za Dinamo - kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Hrvatska - Azerbajdzan | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Slavko Ištvanić izrazio je veliko zadovoljstvo što su ga se navijači sjetili.

- Sudbina je htjela da sam bio ozlijeđen kad je bila ta nikad odigrana utakmica sa Zvezdom. Danas, 29 godina kasnije smo svi zaista dirnuti ovom akcijom navijača. Dinamo je svima nama poput religije i nadam se da će ovo postati tradicionalna humanitarna akcija kako bi se moglo pomoći i ostalim igračima Dinama kojima je to potrebno - kazao je kratko Ištvanić.

Dvadesetak dana nakon te utakmice položeni su računi i skupljeno je više od 60.000 kuna.

- Od ulaznica i donacija na utakmici skupljeno je 66.998 kuna, a donacije na poseban žiro račun iznosile su 10.708 kuna, dok je kroz sponzorstvo skupljeno još 15 000 kuna. Ukupno je skupljeno 92.706 kuna. Troškovi dvorane, tiskanja ulaznica, zaštitarske tvrtke, policije, izrade majica za utakmicu i ostalog iznosili su 30 000 kn - potvrdili su iz udruge DTSM.

Naši partneri pišu
Message