Obavijesti

Sport

Komentari 7

Slatke Bilićeve brige: Hrvatska ima 7 napadača

Slatke Bilićeve brige: Hrvatska ima 7 napadača
8

Neki mladi, neki iskusni, neki nedodirljivi. A samo će petorica na Euro. Bilić na raspolaganju ima čak sedmoricu odličnih napadača

VIDEO

Eduardo - Petrić, to je trenutačno udarni napad hrvatske reprezentacije. I kad su u pravoj formi, zdravi, kao sad, mogu biti dovoljno jamstvo uspjeha i na Europskom prvenstvu. Dudu vodi Hrvatsku prema Austriji i Švicarskoj, Petrić golovima (šest) drži Borussiju iznad vode u Bundesligi. Međutim, tu je i Ivica Olić, u velikoj formi. Zabio je pet golova u tri dana.
- Ovo su trenuci moje karijere, nikad se nisam osjećao tako dobro - rekao je Olić nakon hattricka za HSV. A za vrat već puše Nikola Kalinić, najbolji strijelac HNL-a, momak koji se sjajno uklopio u reprezentaciju već na prvom treningu. Igor Budan, Boško Balaban i Mario Mandžukić, svi su reprezentativci. Sedam veličenastvenih, a samo će ih petorica ići na Euro.

EDUARDO DA SILVA (25. VELJAČE 1983.)
Njegovo mjesto u prvih 11 bit će neupitno još dugo, dugo. Naravno, pod uvjetom da je zdrav. Iako se u Arsenalu još nije razigrao, u reprezentaciji je “ubojica”. Zabio je sve naše ključne golove u kvalifikacijama, odemo li na Euro, bit će najzaslužniji za taj veliki rezultat.

MLADEN PETRIĆ (1. SIJEČNJA 1981.)
Godinama je nezasluženo bio na reprezentativnoj margini, najveće je “otkriće” Slavena Bilića. Duduov je partner u napadu iako za Hrvatsku još nije počeo zabijati kako to radi u Dortmundu. U posljednje ga vrijeme muče ozljede pa je propustio susrete protiv Rusije i Izraela.

IVICA OLIĆ (14. RUJNA 1979.)
Napadač s najviše kritičara, ali i igrač kojeg izbornik i stručni stožer jako “gotive”. Ako je i bio upitan, to sad sigurno više nije. Odličan protiv Slovačke, zabio dva gola, u subotu tri za HSV. Igra sezonu karijere, a njegova srčanost i trka na terenu često su važniji od golova.

IGOR BUDAN (22. TRAVNJA 1980.)
U Bilićevu je viziju upao naknadno, nakon sjajne igre i golova u Parmi. Odmah se dokazao i uklopio u reprezentaciju, već nominalno postao treći napadač. No ozlijedio se, dva mjeseca je izvan pogona, pitanje je koliko će mu trebati da vrati staru formu.

BOŠKO BALABAN (15. LISTOPADA 1978.)
Zabio je za reprezentaciju u prošlosti mnoge važne golove, zaslužio je otići na još jedno veliko natjecanje. No trenutačno njegove akcije najslabije stoje. Ozlijeđen je, propustio je reprezentaciju i Dinamovu pobjedu u Amsterdamu, Mandžukić i Tadić u Maksimiru su sad ispred njega.

MARIO MANDŽUKIĆ (21. SVIBNJA 1986.)
Dva gola Ajaxu i odlične igre ove jeseni sigurno ga svrstavaju na popis putnika za Euro. Međutim, incident u kampu mlade reprezentacije udaljio ga je od Bilićeve vrste. Nastavi li ovako igrati, a uz to se nekoliko puta ispriča i popravi ponašanje, Mandžo će igrati u Austriji i Švicarskoj.

NIKOLA KALINIĆ (5. SIJEČNJA 1988.)
Najmlađi od svih kandidata, ali definitivno dečko koji dolazi. Bio je u sjeni Ante Rukavine, ali ove je jeseni eksplodirao. Zabija gotovo u svakoj utakmici, zabio je Dinamu, donio pobjedu mladoj reprezentaciji na Farskim otocima. Oduševio je Bilića na prvom treningu s “kockastima”.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...